Redactioneel VA15

Ons redactioneel
Wij schrijven voor mensen van 18 (jaar) tot 35 jaar. Wij passen een niet te moeilijke, dagelijkse schrijfwijze toe. Met weinig gebruik maken van dure woorden. Wij hebben interviewen die informatief zijn maar ook kritisch. Wij presenteren ons aan het publiek als jong, hip en fris met een professionele kijk op het leven. Dat wil zeggen dat wij onze interviewen serieus nemen.

Wie zijn wij?

Hannah Jimmink
Hoi, mijn naam is Hannah. Ik ben redacteur in groepje 15. Ik denk dat ik me kenmerk door het me kunnen verliezen in research; ik zou vast goed zijn in langere artikelen. Maar ik oefen net zo goed met kortere. Pas op met wat je me vertelt, want straks duik ik weer in de research en wie weet rolt er nog een artikel uit ook!

Iris Boelens
Mijn naam is Iris Boelens, 19 jaar en studente aan de FHJ. Interesse voor het vak journalistiek begon bij mij al op de basisschool. Verhalen van mensen boeide mij al op jonge leeftijd. Daarom vind ik het als journaliste belangrijk om het nieuws op een menselijke manier te laten zien, zoals mijn held Jaap van Deurzen dat doet. Nieuws moet niet te afstandelijk zijn, je moet juist proberen om interesse te wekken bij de lezer. Nieuws moet natuurlijk objectief zijn, maar dit valt gemakkelijk te combineren met wat humor of juist anekdotes.

Thorben Mallens
Mijn naam is Thorben Mallens, ik ben 19 jaar en student aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. De interesse voor deze opleiding en het vak is omdat je veel vrijheid hebt en je eigen weg kan vinden in dit vak. Ik vind kritisch zijn belangrijk in mijn interviewen en daarbij moet het ook leuk zijn om te lezen. Want daar draait het om in de journalistiek, dat het publiek wordt geprikkeld.

David de Vaan
Wie ben ik als journalist? Een persoon die nieuwsgierig is, en graag meer wil weten. Over de mensen, hun cultuur en waarom zij vinden, wat zij vinden. Iets wat cliché klinkt, maar waar ik naar streef. Zo vriendelijk mogelijk te werk gaan, met een brutale vraag zo af en toe, om het interessant te houden. Gaat mij dit altijd lukken? Nee. Maakt niet uit, ik zal altijd mijn uiterste best doen om de waarheid te vertellen en mijn lezers daarin mee te nemen. Op reis door de wereld van nu, dat is wat ik wil, en wil laten zien in mijn werk. Het liefst reizende door deze wereld, mooier kan volgens mij niet.

Tim van Sintfiet

Ik ben Tim van Sintfiet, ik ben 18 jaar en ik kom uit Roermond. Later wil ik iets in de sportjournalistiek gaan doen en ik probeer ruimdenkend, open en innoverend te zijn.

Emma Meijer
Ik ben Emma, 20 jaar. Als journalist wil ik vooral iets betekenen voor de Nederlanders, en stukken schrijven die interessant voor ze zijn, dus publieksgericht. Daarbij ben ik vrij divers in de onderwerpen waar ik over schrijf, want ik vind heel veel interessant.

Mike Behr
Mijn naam is Mike Behr ik ben 19 jaar en ik kom uit Dordrecht. Zelf houd ik erg van schrijven en bezig te zijn met filmen en beeld maken. Ook heb ik een enorme passie voor sport, wat specifieker voetbal. Mijn droom is dan ook om sport de combineren met journalistiek. Via welke weg ik dat ga doen hoop ik in het eerste jaar van de studie te ondervinden. Ook vind ik het van jongs af aan belangrijk dat mijn talen goed op orde zijn omdat ik denk dat dit de basis is waaruit je uiteindelijk een goede journalist kan worden

Amber van Wijk
Ik ben Amber, 19 jaar. Als journaliste wil ik graag mijn verhaal laten horen en lezen aan mensen, ze informeren maar ze ook amuseren. Ik schrijf graag over veel verschillende dingen.

Fenne Pistorius
Ik ben Fenne, 19 jaar. Ik vind het leuk om interessante verhalen te ontdekken en op papier te zetten. ik ben nieuwsgierig naar bijzondere verhalen en gebeurtenissen die mensen raken. Ik wil een bewustzijn creëren over deze onderwerpen.