Sounds Venlo weer open: “Dit voelt als thuiskomen.”

Ook in Venlo mogen de winkels weer klanten ontvangen op afspraak. Zo ook de bekende platenzaak Sounds in hartje Venlo. Dit leidde bij eigenaar Geert Driessen tot veel opluchting: “Hier hebben we ontzettend lang naar uitgekeken.”

Job Gubbels – 21 Maart 2021

Geert Driessen is eigenaar van Sounds Venlo. Deze winkel is volgens eigen zeggen een van de grootste muziek speciaalzaken van Europa, met zo’n negenhonderd vierkante meter volgeladen met dvd’s, cd’s en vinyl.

Job Gubbels | Props

Een klant die aan het wachten is totdat hij bij Sounds naar binnen mag.

Eigenaar Geert Driessen gaf telefonisch aan dat ze hier ontzettend lang naar hebben uitgekeken. “Toen we op de persconferentie hoorden dat we weer open mochten hebben we een paar voorbereidingen getroffen. Zo hebben we de winkel nu opgedeeld in drie afdelingen en kunnen we dus maximaal zes mensen tegelijk in de winkel ontvangen. Klanten moeten bellen om een afspraak te maken, dit moeten ze minstens vier uur van tevoren doen.”

Vaste klant Jos is heel blij dat de winkel weer open is:” ach jongen, dit voelt voor mij als thuiskomen,” zegt hij met een paar platen onder zijn arm die hij zojuist heeft gekocht. Ondanks dat hij een mondkapje op heeft kun je zien dat hij een glimlach van oor tot oor heeft. “Ik kom hier regelmatig. Meestal één of twee keer per week alleen de afgelopen weken kon dit helaas niet. Ik heb geen gebruik gemaakt van de website omdat ik het veel leuker vind om hier in de winkel een babbeltje te maken met de mensen en te praten over de muziek.”

Geert Driessen: ”Ik ben blij dat we niet meer afhankelijk zijn van de webshop. In de eerste lockdown schoot de omzet van de webshop omhoog en voor de rest van de crisis heeft het hoger gezeten dan normaal. Nu is het al best druk in de winkel, op dit moment zijn er vier mensen in de winkel en we krijgen al veel belletjes voor afspraken voor dit weekend. Ik hoop dat we snel meer mensen kunnen verwelkomen en dat er snel ook weer bandjes kunnen optreden in de winkel.”

Een klant die liever anoniem wil blijven is blij dat hij weer naar de winkel kan. “Ik kom hier al sinds dat ik een jochie ben van vijftien zestien jaar. Ik ben blij dat de winkels weer open mogen maar vind de regels waar ze zich aan moeten houden belachelijk. Voor grote winkels als de IKEA is twee man per verdieping de moeite niet waard. Gelukkig gaat Sounds wel weer open en kan ik weer nieuwe platen halen want er zijn de afgelopen weken veel platen uitgekomen.”

Jos is niet de enige klant waarbij een bezoekje aan Sounds Venlo voelt als thuiskomen. Ook vaste klant Eric ziet Sounds Venlo als “tweede thuis”. “Ik kom hier al sinds dat ik een klein jongetje ben. Ik ging hier dan drie, vier soms zelfs vijf keer per week heen. Dit komt omdat muziek mijn passie is. Ik ken de eigenaar ook goed en vind dit de beste winkel van Europa. Dit omdat ze zoveel op voorraad hebben, dat hebben ze nergens anders. Deze winkel heeft het heel slim aangepakt, vroeger zijn veel winkels in dvd’s en cd’s failliet gegaan en zij zijn nu als een van de weinigen overgebleven.” Ook Eric heeft geen gebruik gemaakt van de webshop. Hij had het iets beter voor mekaar. ‘Bij mij kwamen ze het thuis brengen’ zegt hij met een brede lach op zijn gezicht.

Job Gubbels | Props

Hier zie je allemaal platen en cd’s die worden verkocht bij Sounds Venlo.

Henk Huijs en Thessy Segers werken bij Sounds en begrijpen dat het voor sommige klanten voelt als thuiskomen. “Muziek is heel persoonlijk en vaak emotioneel. Mensen zoeken vaak troost in muziek en komen vaak over deze muziek praten in de winkel.” Thessy vult aan: “Vaak zijn deze mensen ook familie verloren en helpt muziek ze met het verwerken van het verdriet. Ook komen onze klanten hier regelmatig. Hier kunnen ze dat verdriet delen en daarom voelt het misschien aan als een tweede thuis.”

“Hier komen allemaal mensen met dezelfde passie: Muziek. Daarom vind ik dit werk ook zo leuk. Jij krijgt de mogelijkheid om de hele dag bezig te zijn met je passie en je leert elke dag nieuwe muziek en nieuwe dingen. Dat geeft zo veel energie!”, aldus Henk.

Henk geeft aan dat hij een vrij drukke dag heeft gehad. ”Er zijn vandaag tweeëntwintig klanten in de winkel geweest. Dit zijn mensen die in de winkel zijn geweest maar ook mensen die een bestelling kwamen ophalen. Over een halfuurtje komen er nog een paar klanten. Ook hebben we veel belletjes gehad met afspraken. Veel mensen willen een afspraak in het weekend dus we verwachten dat het dit weekend gezellig druk wordt.”