Redactioneel Wij zijn de toekomst

Wij zijn de toekomst – letterlijk. Als studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg zijn wij de toekomst en daarom voelen wij ons genoodzaakt om onze journalistiek daar op aan te sluiten.

Door het thema toekomst te kiezen is de journalistieke relevantie al bepaald. Zo staat vernieuwing en ontwikkeling bij ons voorop. Maar ook terugblikken naar het verleden om zo meer te weten te komen over de toekomst. Het is een enorm breed thema, waarin iedereen zijn ei kwijt kan. Omdat we zoveel verschillende onderwerpen kunnen aankaarten zoals politiek, economie, sport en sociale dilemma’s streven we naar een divers blog, waarin veel interesses samen komen. In dit Redactioneel maak je kennis met ons als groep en individueel.

Wat voor artikelen kun je van ons verwachten?

We houden om de week allemaal individueel een interview met een door ons gekozen bron, met oog op ons thema: Toekomst.

Wie zijn wij?

In dit stukje maak je kennis met ons als individuen en leer je wat wij zo mooi vinden aan het journalistieke vak en waar wij onszelf zien over tien jaar.

De naam is Jort van der Burg. Mijn missie: toffe dingen maken voor mezelf en anderen! Nadat ik een tussenjaartje gewerkt heb besloot ik dit jaar journalistiek te gaan studeren. Ik vind schrijven leuk om te doen – niet om te zeggen dat ik het ook goed kan. Verder heb ik een obsessie met het kijken van films en je kan mij contacteren voor aanraders. Als ik nu in de tijdmachine stap en tien jaar vooruitga zie ik mezelf op een boerderij samen met een kleine cameracrew en filmen we een documentaire over het leven van een opvallende type met een sterke persoonlijkheid.

Ik ben Jurre Grijsbach uit Mook en ik studeer journalistiek op de FHJ in Tilburg. Ik ben een sportliefhebber en het liefst volg ik de hele dag wedstrijden van allerlei sporten. Zelf ben ik een voetballer en daar weet ik ook veel van. In mijn vrije tijd luister ik veel Engelstalige rapmuziek, ga ik sporten of spreek ik af met vrienden. Ik vind het erg leuk om stukken en berichten te schrijven of audiofragmenten op te nemen bijvoorbeeld in de vorm van een podcast. Over tien jaar zie ik mezelf werken bij een grote krant als sportverslaggever. Dat lijkt me echt geweldig.

Hoi, ik ben Laura Huisman. Ik ben 17 jaar oud en eerstejaars student op Fontys Hogeschool voor Journalistiek. In mijn vrije tijd doe ik fitness en ik werk bij bakkerij ‘t Stoepje. Verder liggen mijn interesses in reizen (het liefst naar koude landen), tekenen, fotograferen en met vrienden zijn. Mijn journalistieke interesse ligt vooral bij researchen. Ik onderzoek graag alles wat ik tegenkom of wat vragen bij me oproept. Hierbij vind ik de sector gezondheid erg interessant. Over 10 jaar zie ik mezelf dan ook het liefst als onderzoeksjournalist op het gebied van maatschappelijke relevante veranderingen in de samenleving (Signalerende onderzoeksjournalist). Bloggen lijkt me ook erg leuk omdat ik van schrijven houd en me dit een leuke manier lijkt om mijn ondervindingen te delen.

Hoi! Mijn naam is Anouk Jongenelen, ik ben 20. Ik hou vooral erg van creatief schrijven. Dat kun je waarschijnlijk ook wel in mijn journalistieke stukken zien doorschijnen. Ik kan helemaal opgaan in stukken over sociale kwesties en problemen en wil daar zelf ook graag mijn focus op leggen. Zelf heb ik absoluut nog geen idee waar ik over 10 jaar ga zijn. Hopelijk met een cocktail in mijn hand op een afgelegen eiland, maar iets realistischer hoop ik op een baan die ik overal in de wereld zou kunnen hebben zodat ik kan wonen en werken waar ik wil.

Ik ben Sam Krekels, ik ben 18 jaar en ik woon in Reusel. Ik zit net als mijn medestudenten in het eerste jaar van de journalistieke opleiding van Fontys. Mijn hobby’s zijn leiding zijn van mijn eigen scoutinggroep, gamen en formule 1 kijken. Ik zie mezelf over tien jaar als correspondent in de VS voor een nieuwsorganisatie. Het land heeft mij altijd gefascineerd en ik zou het daarom fantastisch vinden om in dat land journalistiek te bedrijven en daar interessante verhalen vast te leggen.

Ik ben Meike Marchand, 17 jaar oud en woon in Tilburg. Mijn interesse in de journalistiek ligt vooral bij het interviewen van mensen, waarom mensen bepaalde keuzes maken, onderzoek doen, me vastbijten in een onderwerp en met name het presenteren van radio- en videoprogramma’s. Bij het presenteren ligt mijn passie. Over 10 jaar zie ik mezelf dan ook een programma’s presenteren op de nationale omroep. Om mensen te entertainen maar vooral ook te informeren over maatschappelijke kwesties. Mijn allergrootste droom is ooit de ‘nieuwe’ Eva Jinek te worden. Mijn eigen show, mijn programma, mijn crew, mijn gasten die ik vervolgens mag interviewen en discussies mee mag voeren en het overzicht van het programma houden. Veel taken, veel hooi op je vork, maar toch is presenteren het allerliefste wat ik wil doen.

Hoi, Sam Nijland hier! Ik ben 19 jaar oud en woon nu sinds een jaartje in Tilburg. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de wereld en wat er om me heen gebeurt. Mijn journalistieke interesses liggen vooral bij sociale kwesties, het doorbreken van taboes en kunst en cultuur. In de toekomst zie ik mezelf nog wel voor de tv verschijnen of lijkt het me leuk om een eigen online platform op te zetten en voor/ achter de schermen actief te zijn. Goed… genoeg over mij. Wij zijn de toekomst!

Mijn naam is Lindsey Schildkamp en ik ben een negentienjarige journalist in spe. In mijn dagelijks leven houd ik me graag bezig met het maken van muziek, lezen van boeken, gezelligheid en op avontuur gaan. Je moet er namelijk zelf een feestje van maken!
Mijn journalistieke interesses liggen vooral bij het researchen en het maken van tv. Dit is ook wat ik na mijn opleiding het liefst wil gaan doen. Als we tien jaar de toekomst in gaan zie ik mezelf als moeder van twee mooie en gezonde kinderen. Ik heb een baan bij een tv-zender waarin ik allerlei taboes bespreek en op onderzoek uitga.

Ik ben Yanick van der Velden. Ik ben 18 jaar. Mijn interesse in de journalistiek ligt vooral bij de sport. Daarom vind ik het leuk om bijvoorbeeld over de toekomst van de VAR te schrijven of om te voorspellen wat een wedstrijd in de toekomst gaat worden. Over 10 jaar hoop ik dat ik over de sport aan het schrijven ben. Ook hoop ik dat ik daar genoeg mee verdien zodat ik gewoon kan leven. Daarnaast zou ik graag in een mooi huis willen wonen. Ik hoop dat ik dan mijn hobby’s zoals gitaar spelen nog steeds doe, en dat ik daarin veel beter ben geworden.

Hoi, ik ben Pien Vriens. Ik kom uit Rijkevoort, een klein Brabants dorp tegen de grens met Limburg. Ik word beschreven als vriendelijk, spontaan en trouw. Verder ben ik ook allesbehalve op mijn mondje gevallen. Ik speel basketbal bij TSBV Pendragon. Mijn passies zijn uitgaan met vrienden, gezelligheid en sport. Ook vind ik het leuk om Triominos of Mens-erger-je-niet te spelen met mijn opa’s. Mijn journalistieke interesse ligt vooral bij de sport. Ik zou graag sportcommentator willen worden. Verder vind ik radio en documentaires ook heel interessant. Over tien jaar zie ik mezelf als sportcommentator bij Ziggo Sport of NOS Sport op een van deze afdelingen: Formule 1, NBA-basketbal of voetbal.

 

Hoofdredacteur: Meike Marchand

Hoofdredacteur: Anouk Jongenelen

Hoofdredacteur: Jort van der Brug

Eindredacteur: Jurre Grijsbach

Eindredacteur: Laura Huisman

Beeldredacteur: Pien Vriens

Beeldredacteur: Yanick van der Velden

Social-mediaredacteur: Sam Nijland

Social-mediaredacteur: Lindsey Schildkamp