Redactioneel – ‘Wij zijn de elfjes’
De Elfjes verdiepen zich dit semester in het thema ‘Sociale ongelijkheid’. Tijdens dit semester spreken we met mensen die ons meer inzicht kunnen bieden in sociale ongelijkheid in Nederland. De maatschappij zit scheef in elkaar en hier verdiepen wij ons in gedurende het project. Als redactie halen we het beste in elkaar naar boven, lachen we meer dan dat we huilen en leveren we mooie journalistieke producten af. We stellen onszelf voor aan de hand van een passende quote! – De Elfjes (VA11)
- “Laundry is the only thing that should be separated by colour” – Ik ben Bart, vooral NAC-supporter en sportfanaat. Ik wil dit semester de verschillen tussen sociale ongelijkheid onderzoeken. Ik hoop er ook een draai aan te kunnen geven door mijn eigen interesses hieraan te koppelen.
- “Labels zijn voor kleding, niet voor mensen” – Ik ben Nadia Maas. Al van jongs af aan ben ik super nieuwsgierig en wil ik de wereld met eigen ogen ontdekken. Ik zie de wereld dan ook als een groot klaslokaal waarin je meer kan leren dan van alle studies bij elkaar. Ik hou erg van reizen en deze reizen vastleggen door middel van film, foto en tekst.
- “Underestimate me. That’ll be fun” – Hai! Ik ben Josie Yildirim en ik ben 17 jaar oud. Mijn passie is het maken van video’s. Later wil ik ook achter de schermen werken. Ik ben erg optimistisch en eigenwijs.. Het onderwerp sociale ongelijkheid zal mij vast en zeker heel veel leren.
- “Verschillen zijn de basis voor dialoog, begrip en nieuwe inzichten”– Ik ben Hanne Delbaere. Van kleins af aan ben ik al een nieuwsgierig aagje. Als een molletje probeer ik zo volledig mogelijk te doorgronden wat ik nog niet begrijp, ik blijf graven tot ik het idee heb dat ik mee kan praten over kwesties. Begrip is voor mij een sleutelwoord, een verhaal is niet zwart-wit. Een beetje eigenwijs ben ik ook wel, ik kan me ergens in vastbijten en dan vergeten soms even stil te staan. Ach, je hebt altijd iets te leren.
- “Je kan ook sociaal zijn zonder woorden” – Ik ben Brent Tomassen. Ook met je lichaamshouding en gezichtsuitdrukking kun je socialiteit uitstralen. De eerste aanblik zegt voor veel mensen al genoeg. Mensen vellen binnen een paar seconden meteen al een oordeel. Bij een negatief oordeel spreken we van sociale ongelijkheid. Hierbij kun je denken aan discriminatie, maar ook aan de omgang met mensen met een fysieke of sociale beperking. Als we een verzorgingsstaat willen zijn, moet de sociale ongelijkheid worden teruggedrongen.
- ‘’Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden’’ – Mijn naam is Rick van der Lee en ik ben 24 jaar oud. Een van mijn passies is fitness en hier besteed ik veel van mijn vrije tijd aan. Door mijn brede interesse in verhalen ben ik in de journalistiek terecht gekomen en ik zou nooit anders meer willen! Mijn sociale persoonlijkheid is een van mijn sterke kanten die zeker van toepassing gaat zijn in dit mooie vak én zeker gedurende dit semester waar het sociale aspect naar voren komt.
- “Het lijkt altijd onmogelijk totdat het wordt gedaan.” – Celine Teusink. Mijn doel is om weinig besproken onderwerpen in een groter daglicht te zetten, op welke of vorm dan ook.
- “Never apologise for who you are” – Ik ben Britt Hulleman, een wijffie die iets teveel van koffie en schrijven houdt.
- “Everyone has beauty, but not everyone sees it” – Mijn naam is Fleur Peeters. Journalistiek draait om waar jij voor staat en waar jij in gelooft. Ik ben journalistiek gaan studeren omdat ik dat aan de wereld wil laten zien.
- “Rookworst zonder R is ook worst.” – Ik ben Sofie en ik vind het leuk om muziek te maken en te voetballen. Mijn quote heeft als betekenis dat elk mens gelijk is, en in dit geval worst. Het maakt niet uit of de ander meer geld heeft dan jij, iedereen is gelijk.
- ‘Heb elkaar lief’ – Ik ben Kim van t Verlaat en heb als triatlete al jaren wedstrijdervaring in binnen- en buitenland. Elke keer leer ik nieuwe mensen kennen van verschillende culturen met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Belangrijkste van alles blijft: heb elkaar lief, whatever the story.