Stank neemt toe in Zorgvlied- PUBLIEKSONDERZOEK

 

©Koen Suyk

De klachten over stank in de wijk Zorgvlied in Tilburg zijn sinds 2017 gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van Fontys Hogeschool Journalistiek. Daarnaast is de ernst van de klachten ook gestegen. Op een schaal van 1 tot 5 is een gemiddelde van 3 in 2017 toegenomen naar een gemiddelde van 4,5 in 2019.

 

Niels Verdaasdonk & Lars Spijkers, 14 januari 2020 -TILBURG NIEUWS

Zorgvlied- Het onderzoek is gedaan door middel van een enquête in de wijk Zorgvlied. De hoofdvraag van de enquête was of de bewoners overlast hadden in hun wijk. Daaruit kwam voort dat een hoop mensen last hadden van de stank op de straten, vooral door hondenpoep die niet opgeruimd wordt. De schaal was gezet van 1 (niet storend) tot 5 (heel erg storend).

De bewoners geven vooral aan dat ze last hebben van hondenpoep dat niet wordt opgeruimd in hun wijk. “Ik loop vaak mijn huis uit en ik ruik de stank al van een paar meter afstand.” Aldus Kees Peters, een bewoner uit Zorgvlied. “Daarnaast woon ik vlakbij de Spar in Tilburg en zelfs daar liggen de drollen in de buurt.” De mensen die in Zorgvlied wonen hopen dat de gemeente gaat zorgen dat de hond eigenaren de hondenpoep voortaan opruimen met een plastic zakje.