Naziha: ‘Er wordt gewerkt aan veel mooie initiatieven in Katendrecht’

Foto: Maxine van de Laar

Maxine van de Laar
Katendrecht, 3 februari 2020

KATENDRECHT – Vroeger vooral bekend als ‘hoerenbuurt’, tegenwoordig als home of the hip en droombestemming voor foodies. Schiereiland Katendrecht heeft zich, volgens Uitagenda Rotterdam, ontpopt tot een van de meest bruisende zones van de stad, zonder rauwe randjes te verliezen.

In Katendrecht vind je Verhalenhuis Belvédère. Dit is een volkskeuken met als doel het geluk van mensen bevorderen, en zo werken aan een meer betrokken stad en samenleving. Dit doen ze door middel van eten, exposities, informatieavonden en organiseren ze speciale avonden voor ouderen om vereenzaming tegen te gaan.
Naziha, werknemer van het Verhalenhuis, hoort veel van de bewoners. “Er wordt veel geïnvesteerd in de wijk. Dit maakt dat ouderen het moeilijker hebben. Ze hebben het gevoel dat de kopers meer aandacht krijgen en de mensen die hier al hun hele leven wonen voelen zich daardoor aan de kant gezet.”

Janny en Joke wonen al hun hele leven in Katendrecht en zijn vrijwilligers bij de buurtpreventie. “De buurtpreventie is zeker nodig. We zijn, vanwege persoonlijke omstandigheden, een maand gestopt maar we hebben het snel weer opgepakt omdat we echt merkten dat de criminaliteit alleen maar toenam”, zegt Janny.
Ondanks de toenemende criminaliteit in de buurt, zijn de dames wel tevreden over de wijk. Joke zegt: “De nieuwbouw brengt veel nieuwe gezinnen, vooral jonge mensen. Hierdoor neemt de achterstand af.”