Lenteachtig weer in Oisterwijk

Lenteachtige temperaturen in de laatste 2 weken van februari; krokussen in bloei en narcissen die opkomen. Ideaal weer om er op uit te trekken, maar feit blijft, het is nog winter. De zon kan dan zo lekker schijnen, maar trek zeker nog een dikke jas aan.

Als je gaat fietsen in Oisterwijk, moet je het Stroomdalpad kennen. Een fietspad langs de rivier De Voorste Stroom dat uitkomt in Heukelom. Met deze temperaturen trekken de meeste mensen er op uit. Toch is het niet zo warm als het lijkt.  Met het lekker zonnetje kan het lijken alsof het een graad of 15 is, maar in werkelijkheid is het nog geen tien graden en staat er een forse wind. Toch zijn er heel veel mensen die toch de wielrenfiets uit de schuur gepakt hebben, gezellig met het gezin zijn gaan wandelen of alleen even een frisse neus gaan halen.

In de zon is het heerlijk vertoeven op een bankje. Er zit een wielrenner zijn boterham op te eten. Even uitrusten van de sterke tegenwind die hij al een kilometer of 2 heeft. Even verderop zijn kinderen aan het spelen in een nabijgelegen speeltuin, voor hen is het natuurlijk ideaal ‘buiten speel weer’. Ook zijn de dieren weer buiten gelaten. Na de vrieskou begin februari mogen ze eindelijk weer naar buiten. Paarden, schapen en zelfs pony’s staan in groten getale op het land. Ondanks dat ze niet kunnen praten, kan je bijna zeker zeggen dat ze net zo van dit weer genieten als wij.