Work in Progress – Wat VA12 wilde worden

Inside jobs gaat dus over een inkijk in beroepen. Alle artikelen die hier op komen te staan worden geschreven door ons. Maar wie zijn wij nou eigenlijk? En wat wilden wij vroeger worden?

 

Lisa (18)

Mijn naam is Lisa, 18 jaar, en vroeger droomde ik van roze tulle jurken en schitterende tiara’s. Ik wou namelijk prinses worden. Mijn huis was mijn paleis en de kruk aan de keukentafel mijn troon. Daar schreef ik van kleins af aan al verhaaltjes, en zelfs nu ik wat groter ben, vind ik schrijven nog steeds heerlijk. Ik ga graag op pad, opzoek naar het avontuur en ik weet dat journalistiek daar mooi op aansluit.

 

Wouter (18)

Toen ik nog een kleine Wouter was, droomde ik ervan om een archeoloog te worden. Lekker in een snikhete woestijn opgravingen doen naar onbekende dinosauriërs. Met zo’n cool hoedje op, weet je wel? Helemaal in die Indiana Jones sfeer, dat leek mij echt helemaal geweldig. Jurassic Park, dat soort dingen. Want als klein kind was ik helemaal geobsedeerd door de wereld van de dino’s, maar dit heb ik opgegeven. Nu wil ik journalist worden (duh), en hoop ik een bekende naam te worden in de televisiewereld.

 

Lars (23)

Hallo. Ik ben Lars en ik ben lid van deze redactie, zodat ik jullie kan helpen om misschien jouw droombaan te vinden. Jaren geleden wist zelf ook nooit wat ik wilde worden. Ik voetbalde en daarom zei ik altijd: “ik word later profvoetballer”, maar PSG wilde geen 80 miljoen voor me betalen. Dat werd niks. Ik kon namelijk ook niet heel goed voetballen, maar ik vond het leuk om te doen. Dat zie ik als één van de belangrijkste dingen die je in een baan moet zoeken. Je moet niet iets kiezen omdat je iets moet, maar je moet iets zoeken waar je plezier en genoegdoening uit moet halen.

 

 

Cas (19)

Iedere zomervakantie zat ik met mijn moeder op de bank naar de Tour de France te kijken. Stoere mannen op de fiets die sneller waren dan de Ford Focus van mijn vader. Team Rabobank was verreweg mijn favoriet – omdat ze Nederlands waren én de kleur oranje hadden in hun jersey! Dubbel tof. Echter bleek dat Cas en fietsen geen goede combinatie was, dus heb ik één letter aan sport toegevoegd. Nu is mijn niche Esports! Ik adem en leef in videogames. In andere woorden, ik verneuk mijn toekomst door iets te veel tijd te spenderen achter het beeldscherm.

 

Ylene (22)

Ik ben Ylene. Toen ik nog jong was en mij nog niet bewust was van de keiharde realiteit, wilde ik popster worden. Overal optreden en fans hebben. Dit leek mij helemaal het einde. Ik werd ouder en besefte mij dat ik helemaal niet zo’n goed stemgeluid had. Jammer. Ik heb deze droom laten varen. Nu wil ik journalist worden. Dus ga ik dat waar maken.

Lets go!

 

 

Joyce (18)

Hoi! Ik ben Joyce en doe, net als de rest van groepje 12, de opleiding Journalistiek. Wat ik vroeger wilde worden… danseres of kok. Wat ik nu op de opleiding journalistiek doe? Proberen een weg te vinden waarin ik mijn creatieve ei kwijt kan, maar tegelijkertijd doelgericht werk en met mensen in contact kom. Ook lijkt het me erg leuk om te reizen als bijvoorbeeld correspondent.

Wat wil ik later worden? Ik heb nog geen idee.. hoewel Journalistiek mij nog steeds erg ligt, trekt de opleiding voor Keltische talen en cultuur mij ook nog sterk. Eén ding ligt vast, mijn grenzen zullen in de toekomst niet beperkt blijven tot Nederland.

 

Simon (18)

Toen ik nog in de wereld stond als kleine cutiepier had ik maar één droom, rijk worden. Dit was eigenlijk het enige wat ik écht wilde. Hoe ik dit zou bereiken was een vraag die later pas op zou springen. Die droom is onderhand alweer vervaagd sinds ik journalistiek studeer. Mijn leven is een leugen.

 

Anouk (17)

Wat ik vroeger wilde worden.. Dat heb ik altijd een lastige vraag gevonden, waarom? Omdat mijn carrièreplannen iedere week veranderde. Ik was vroeger altijd bezig met van alles en nog wat. Het ene moment was ik aan het knutselen met glitterpapier en het ander moment stond ik met spijker en hamer mijn pa te helpen met het klussen. Zo zagen mijn carrière plannen er vroeger ook uit, het ene moment vond ik de kappersopleiding de opleiding voor mij, en het andere moment zag ik mezelf al werken als dierenarts. Dit omschrijft goed wie ik ben, mij lijkt alles een leuke uitdaging en ik ben niet bang om daarvoor te werken

 

Juliëtte (19)

Hey hoi, ik ben Juliëtte! Ik ben nu 19 jaar oud, maar toen ik nog een klein meisje was wilde ik het liefst de hele dag een tutu aan en op spitzen dansen. Ik wilde prima ballerina worden, en droomde ervan om op grote podia te staan in een stuk als ‘Het Zwanenmeer’, en zo lenig te zijn dat ik met twee vingers in mijn neus de split kon. Een hele tijd heb ik op les gezeten, waar ik vol passie bezig was en zelfs een dansopleiding wilde volgen! Maar mijn 16-jarige ik kwam erachter dat kapotte tenen door het repeteren en de moordende concurrentie het niet waard zijn. Toch hou ik altijd de liefde voor ballet en andere danssoorten. Dus dans ik door het leven, overal en nergens (maar vooral in de club, let’s be honest). Alleen zonder mijn spitzen. Die liggen net zoals mijn droom opgeborgen in mijn kledingkast.

Take more chances, dance more dances