Willen we meer of minder?

Partijen willen meer hogescholen in Breda:

Een groot deel van de Bredase partijen streeft naar meer hbo-opleidingen in de stad. Een mooi idee, maar is daar wel behoefte aan? Avans student Ryan van Steen vindt het wel prima zo: ”Er zijn hier genoeg opleidingen van verschillende niveaus en richtingen. Ik denk dat er geen scholen meer bij hoeven te komen. Er is al genoeg keus!”

Breda telt maar liefst tien hogeschool instellingen met een enorm groot aanbod aan verschillende opleidingen. Maar als het aan de partijen ligt mag dit in de toekomst nog groter. De Avans Hogeschool behoort met bijna 30.000 studenten en meer dan 100 hbo-opleidingen tot een van de grotere hogescholen in Nederland. Genoeg keus dus zou je denken, positief voor Breda want studenten zijn de nou eenmaal de toekomst.

Daisy de Boer is derdejaars student ‘Immersive Storytelling’. Volgens haar heeft een stad niet heel veel invloed op het kiezen van een school, maar voornamelijk de opleiding zelf. Er is volgens haar al genoeg keus aan opleidingen van verschillende niveaus en richtingen. “Ik ben naar Avans in Breda gegaan vanwege de opleiding. Dat had niks te maken met de stad. Ik ben ook in Rotterdam gaan kijken maar deze opleiding was veel gezelliger en creatiever!” Ze weet eigenlijk niet zo heel veel over Breda zelf, dat maakt haar ook niet zo veel uit. “Hopelijk haal ik mijn diploma, dan ben ik hier toch over een jaar weg” vertelt ze lachend.