Wijkportret Goirle: Spookwijk De Hellen

De straten van in de wijk de Hellen in Goirle op maandagmiddag 28 januari zijn om 16:00 leeg. De twee basisscholen in de buurt zijn al uit en de bijeenkomst voor de ‘EET met je hart’ campagne is net afgelopen. ‘’Deze bijeenkomst helpt eenzame ouderen weer in de gemeenschap te betrekken door gezellig samen activiteiten te ondernemen zoals samen te eten’’, vertelt een medewerker van het activiteitencentrum De Deel.

Ondanks dat er niemand te zien is op straat, wonen er 4.325 mensen in de Hellen volgens het bevolkingsregister in januari 2018. De 50-plussers vormen samen de grootste groep inwoners in de Hellen, terwijl de jongvolwassenen de kleinste groep vormen. Deze verdeling komt ook overeen met de eerste indruk van de wijk aangezien we alleen een paar ouderen hebben zien lopen.

Ook is er een kinderboerderij genaamd Molenpark Goirle waar verschillende activiteiten te doen zijn. Zo kun je er dieren verzorgen als herten en geitjes en staat er een molen waar je in kunt werken. Het park is vooral bedoeld om verstandelijke gehandicapten een werkplek te bieden zodat zij samen met begeleiders van Amarant en waar nodig vrijwilligers aan de slag kunnen. De doelgroep is erg breed: de jongste cliënt is 18 jaar en de oudste 82 jaar. Verder komen er ook veel opa’s en oma’s met kleine kinderen en in de zomer is het park geliefd bij fietsers en wandelaars.

Goirle, 31 januari 2019

VV16 – Demi van Opstal, Tonya van Tol, Margot van de Gevel