Wie zijn wij?

Wij schrijven over social media omdat wij als journalisten op de hoogte willen blijven van alles wat er gebeurt in de wereld. Ook is het in deze tijd ondenkbaar om geen deel uit te maken van dit fenomeen, het is momenteel een van de grootste informatiebronnen en wij zijn nieuwsgierig naar de voor- en nadelen van social media.

Dit zijn wij!

Juliet Adema

Juliet Adema

Hoi, mijn naam is Juliet (20 jaar) en ik ben verslaafd, aan reizen.
Met deze verslaving kom ik vaak voor een cruciaal dilemma te staan: hoe post ik mijn toffe reisfoto’s, zonder dat er ook maar ergens wifi te vinden is? Met kromme sprongen slaag ik er toch altijd in.

Ik ben, voor zover ik weet, Rashid Derveld(26). Ik heb alleen een Facebook account. Als Amsterdammer is het gebruik van social media onvermijdelijk, vooral omdat je veel mensen leert kennen die niet in Nederland wonen, en social media ideale plekken zijn om contact te behouden. De positieve ervaringen op Facebook zijn voor mij de posts van bepaalde organisaties die ik volg. Deze pagina’s – voornamelijk bestaande uit literaire-, kunstzinnige- en muzikale inhoud – dragen dagelijks bij aan de entourage van mijn zielroerselen. Ik heb geen duidelijke negatieve ervaringen met social media. Echter, is de cascade van overbodige, ongefundeerde informatie wel een agressor van mijn cynisme, dat ik vervolgens, provocerend vanuit een soort afweermechanisme, te berde breng in de vorm van (pseudo-)filosofische posts.

Rashid Derveld
Ik ben, voor zover ik weet, Rashid (26). Ik heb alleen een Facebook account. Als Amsterdammer is het gebruik van social media onvermijdelijk, vooral omdat je veel mensen leert kennen die niet in Nederland wonen, en social media ideale plekken zijn om contact te behouden.
De positieve ervaringen op Facebook zijn voor mij de posts van bepaalde organisaties die ik volg. Deze pagina’s – voornamelijk bestaande uit literaire-, kunstzinnige- en muzikale inhoud – dragen dagelijks bij aan de entourage van mijn zielroerselen. Ik heb geen duidelijke negatieve ervaringen met social media. Echter, is de cascade van overbodige, ongefundeerde informatie wel een agressor van mijn cynisme, dat ik vervolgens, provocerend vanuit een soort afweermechanisme, te berde breng in de vorm van (pseudo-)filosofische posts

 

 Hey  Ik ben Monica, 18, afkomstig uit het overbevolkte zeeuws-vlaanderen, en een social media junkie. Ik zit op facebook, instagram, snapchat, en heb ook een wordpress account, waar ik schrijf over mijn struggles als een journalistiek student. Hier mijn beste en slechtste ervaring met social media: + Ik kan contact houden met mijn vrienden van uitwisselingsfestivals, die over heel Europa en Amerika verspreid zijn. - Ik heb ooit een datingssite voor nerds geprobeerd. Doe ik nooit meer.

Monica Dieleman
Ik ben Monica, 18, afkomstig uit het overbevolkte zeeuws-vlaanderen, en een social media junkie. Ik zit op facebook, instagram, snapchat, en heb ook een wordpress account, waar ik schrijf over mijn struggles als een journalistiek student.

Hier mijn beste en slechtste ervaring met social media:

+ Ik kan contact houden met mijn vrienden van uitwisselingsfestivals, die over heel Europa en Amerika verspreid zijn.

– Ik heb ooit een datingssite voor nerds geprobeerd. Doe ik nooit meer.

 

Mick van Hees

Mick van Hees
Hallo, mijn naam is Mick  (20) en door mijn vorige opleiding ben ik gedwongen om Social Media leuk te vinden. Ik zit redelijk vaak op Facebook, maar het enige wat ik daar doe is mensen taggen in k*t berichten. Hier heb ik ook gelijk mijn slechte ervaring vandaan, want op mijn diploma uitreiking ben ik voor de hele school goed voor lul gezet omdat ik mijn vrienden in “niet schoolse dingen” aan het taggen was. Hier hadden ze natuurlijk beeldmateriaal bij. Redelijk gênant…

 

Maartje Hofland

Maartje Hofland (19)
Mijn moeder opende een msn-account toen ik tien was. Dat was geweldig, ik kon eindeloos chatten met al mijn klasgenootjes. Rond mijn twaalfde had ik een Hyves-groep tegen de jacht, die had tweeduizend leden en ik was onwijs trots. Zodra ik ouder werd kwamen de negatieve social media ervaringen. Op Twitter bewerkte mensen mijn selfies en maakte mij belachelijk. Een vriendin gooide al mijn persoonlijke informatie online na een ruzie.

 

 

Sami Kappé

Sami Kappé (17)
Yo, ik ben Sami en zo heet ik ook. Met mijn Nokia Lumia heb ik geen toegang tot insta en Snapchat dus ben ik alleen toe te voegen op Facebook. Maar ik vind ’t wel heel tof als je me ff tagt in memes, want daar kan ik hard om lachen.

 

 

Julia Ligtenberg

Julia Ligtenberg
Ik ben Julia Ligtenberg. Ik ben 18 jaar en ik kom uit Breda. Ik zit op Facebook, Instagram en zoals op mijn foto te zien is, heb ik Snapchat. Ik vind het vooral heel erg leuk om iedereen te zien op Social Media, vooral de foto’s op Instagram vind ik erg interessant. Het gevaar hiervan is dat ik vaak een foto van 70 weken terug like en dat die persoon gelijk weet dat ik zijn of haar profiel stalkte.

 

Lucas Mol

Lucas Mol
Ik ben Lucas. Ik ben 18 jaar oud. Ik schrijf voor de weerspiegel, het maandblad van de vereniging van de weerkunde en klimatologie. Ik heb ook een tijdje samen met mijn broer een youtubekanaal gehad. Mijn positieve ervaring van social media is mijn rapcarrière op whatsapp. Mijn negatieve ervaring op social media is een reuzensamenzwering op mijn vorige school tegen mij.

 

Nina Raeven

Nina Raeven (18)
Ik ben Nina, en doe al mijn hele leven erg veel met sociale media. Mijn positiefste ervaring op sociale media was het hebben van duizenden volgers op Twitter, en zo de mogelijkheid om héél veel mensen in een keer te kunnen bereiken. Helaas had dit ook nadelen. Als veel mensen je denken te kennen, denken veel mensen ook te mogen beledigen en schelden…

 

Max van Stee

Max van Stee
Ik ben Max, 18 jaar, gebruik social media vooral voor het bijhouden van contact met vrienden en familie. Mijn meest negatieve ervaring was wanneer er een nep-Instagramaccount aangemaakt werd van me met lelijke oude foto’s. Ik ben wel meer op de hoogte van feestjes in mijn omgeving door onder andere Facebook.

 

Lisa Toonen

Lisa Toonen
Mijn naam is Lisa (21) en ik zit al sinds de msn tijd op social media. Een positieve kant van het social media vind ik dat je goed in contact kunt blijven met familie in het buitenland. Toen ik op de middelbare school zat heb ik ooit een twitter ruzie veroorzaakt dat steeds verder uitlekte, hierdoor vind ik de extreem snelle verspreiding van social media ook soms een negatieve kant hebben.

 

Judith van der Wouden

Judith van der Wouden (18)
Ik ben vooral online op twitter en Tumblr. Daarnaast zit ik op verschillende andere “fan sites” zoals fanforum en wikias. Facebook vind ik niets, want ik heb geen zin in sociaal zijn tegen allemaal vage kennissen. Mijn favoriete en minst favoriete ding van social media zijn de ‘online community’s/fandoms’ die er ontstaan. De manier waarop mensen elkaar vinden en vriendschappen ontstaan is geweldig, maar tegelijkertijd is er ook zoveel haat online.