Wie zijn wij?

Voorstellen

Mijn naam is Anne Plomp, ik ben 22 jaar en kom uit Rotterdam. Naast mijn opleiding Journalistiek ben ik werkzaam bij het Leger des Heils. Een baan met uitdagingen, diversiteit en genoeg kansen. Toch wilde ik iets doen wat meer bij mijn hart ligt. Schrijven. Verhalen maken. Vandaar mijn keuze voor journalistiek. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sport. Ik speel wekelijks een wedstrijdje voetbal en volg de Nederlandse sport op de voet. Met de Olympische Spelen in aantocht ben ik helemaal in mijn element. Ook vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te fotograferen; iets waar ik in Polen veel aan hoop te hebben. Ik hoop dat u met plezier ons blog zult volgen!

Hi ik ben Suzanne Pollemans!
Ik ben studente aan Fontys hogeschool voor Journalistiek en altijd opzoek naar nieuwe dingen. Door mijn passie voor fotografie vind ik het heerlijk om buiten te zijn en opzoek te gaan naar de leukste reisjes. Ook houd ik ervan om uit eten te gaan en ben ik vaak in de sportschool te vinden!
x

Ik, Inge de Weijer, startte mijn studieleven met de opleiding Grafische Vormgeving om daarna de fotografie in te rollen. Creativiteit staat hierbij centraal en laat knutselen nu precies zijn waar ik van hou. Na de nodige Afrikaanse en Aziatische landen te hebben bezocht was mijn bankrekening leeg en strandde ik in Tilburg.
Daar waar ik nu als floormanager werk bij een Cubaans restaurant/cocktailbar en waar ik een nieuwe uitdaging ben gestart: de opleiding journalistiek. We (Anne, Suzanne en ik) trotseren de kou en zetten onze zinnen op een project in Polen. De beweegredenen van de Poolse arbeidsmigranten en hun familie staan
hierbij centraal.

De aanleiding van het schrijven van dit blog

Vanuit school kregen we de opdracht om in het buitenland een kwestie te onderzoeken.  We mochten zelf kiezen waar we heen gingen en wat we wilde onderzoeken. De keuze om naar Polen te gaan, kwam niet zomaar uit de lucht vallen.  Onlangs publiceerde journalist Theo van de Zande een reeks artikelen in het Brabants Dagblad over Poolse werkmigranten in Nederland. Deze serie zette ons aan het denken over wat de beweegredenen voor Polen zijn om in Nederland te werken. Nadat we contact op hebben genomen met Van de Zande en extra informatie hebben verkregen ontstond bij ons het idee om een Poolse arbeidsmigrant in Nederland te volgen. Daarbij zouden vragen als: waarom werkt hij in Nederland, hoe ziet zijn leven er hier uit en wat doet hij voor werk, centraal staan. Nadat we deze werknemer zouden hebben gevolgd, is het plan om zijn familie in Polen te volgen. Dit om te zien hoe de mensen daar leven en om te kunnen achterhalen waarom sommige Polen naar Nederland vertrekken om te gaan werken. Met dit idee zijn we ons
avontuur begonnen.

Zie hier de informatie vanuit het Brabants Dagblad.