‘Wie niet waagt, wie niet wint’

Het koppel René en Daisy hebben elkaar leren kennen via het internet. Dertien jaar later hebben ze een dochtertje van 5 en wonen ze samen in Susteren. Tegenwoordig is het heel normaal dat relaties ontstaan via datingsites, maar was dat in 2003 ook al zo en hoe gaat zoiets in zijn werk? Daisy doet haar verhaal.

„Ik heb eigenlijk altijd al vriendjes gehad. Toen mijn laatste relatie stuk liep heb ik een account op Relatieplanet gemaakt. Niet omdat ik hopeloos was of zo, meer omdat ik zo ook eens buiten mijn dorp kon kijken. In een dorp kent iedereen elkaar en uiteindelijk houden de relatiemogelijkheden op. Dat klinkt misschien raar, maar dat is nou eenmaal zo.
Voor een account op Relatieplanet moet je betalen. Je kunt wel kosteloos naar profielen kijken maar de mogelijkheden zijn beperkt. Wil je bijvoorbeeld achter iemands nummer komen moet je ervoor betalen. René was eigenlijk de enige waarvan ik het mailadres wel gewoon kon zien. Sinds ik met René aan de praat ben geraakt heb ik nauwelijks meer op de website gekeken.
Wie het eerste berichtje stuurde? Haha, dat zou ik eerlijk gezegd niet meer weten. Ik denk dat ik dat was, aangezien ik zijn mailadres gevonden had. Wat erin stond weet ik ook niet meer. Het ging allemaal zo snel. Voor dat ik het wist waren we vriendjes op Hyves en praatten we de hele dag via MSN. Ja, dat waren nog eens tijden!
Op onze eerste date zijn we naar de film geweest. Scary Movie 3 was toen net uit. René haalde me thuis op, ik was helemaal niet bang. Nu zou je gaan nadenken. Wat wil hij van me en kan ik hem wel vertrouwen? Mijn moeder was eigenlijk de enige die er bij stil heeft gestaan dat ik met een vreemde ging afspreken. Voor de rest vonden de mensen om mij heen het gewoon heel erg leuk voor me, ook al was het internet toen nog niet zo normaal en vanzelfsprekend dan dat het nu is. Achteraf was ik misschien een beetje naïef, maar omdat we al heel veel gechat hadden, had ik het idee dat ik René al goed kende. Dat was overigens ook te merken tijdens ons afspraakje. Het was helemaal niet ongemakkelijk en hij was net zo leuk in real life dan online. Tenminste, toen nog wel. Toen had hij nog lange haren, haha. Nee, hij viel me absoluut niet tegen en dat doet hij nog steeds niet trouwens.
In 2007 hebben we besloten om samen te gaan wonen in Susteren. Eigenlijk wilden we eerst meer in de buurt van Maastricht gaan wonen, maar dan weet je ook wat je ervoor moet betalen. Dit dorp kwam ons eigenlijk wel goed uit. Ook qua werk enzo. Het paste perfect in ons plaatje.
Ik zou internetdaten zeker aanbevelen. Je kunt niet meer dan proberen, ook al zijn de tijden nu veranderd. Tegenwoordig heb ik het idee dat het alleen nog maar om de seks draait. Dat was vroeger helemaal niet zo. Ook hoor je steeds vaker over de negatieve kanten van het daten op het internet. Oplichting bijvoorbeeld. Maar ja, dat is natuurlijk ook heel makkelijk vanachter je toetsenbord en de politie doet er niks tegen. René heeft wat dat betreft nog steeds meer vertrouwen in de mens, maar ik begrijp ook heel goed dat liefde blind maakt. Niet alleen liefde trouwens, ik ken namelijk een vrouw die bij haar mishandelende man blijft omdat ze anders haar luxe leventje moet opgeven. Maar goed, dat heeft verder niks met het internet te maken. Het internet en Relatieplanet hebben mij en René veel gebracht, dus ik zou zeggen wie niet waagt, wie niet wint.