Wat hebben wij gedaan in Athene?

 

Hoppa! Hieronder vind je de grootste crossmediale producties van onze reis door Athene. Wil je nog meer zien? Check dan onze propspagina!

Vergane glorie

In 2004 speelde de Olympische Spelen zich af in Athene, nu ligt het Olympisch Park er achtergelaten bij. Het geld is er niet om het te onderhouden. Kijk mee met Daniel, Bob en Koen naar hoe vergane glorie eruit ziet. Het Olympisch Park anno 2018.

 

Underground Cartoon Rebel

Onder de grond van Athene werd op 14 mei een anti-war tentoonstelling geopend in het metrostation Syntagma. Bekijk de cartoons hier en voel de sfeer van het bekijken van een tentoonstelling in het ondergrondse samen met Donna en Hana.

De toegangspoort naar het veilige Europa

In het heetst van de vluchtelingencrisis liet fotografe Dina Koumpouli Athene vrijwillig achter om af te reizen naar de Griekse toegangseilanden. Ze wilde het beeld schetsen die de media niet laten zien. Ga samen met Hana, Anna en Donna in gesprek met Dina en bekijk het ware beeld van de vluchtelingencrisis.

Foodfestival

Al voor het derde jaar op rij vind in de wijk Gazi het Street Food Festival in Athene plaats. Allerlei verschillende keukens komen hierbij kijken. Proef de sfeer van het Festival met Demi, Anne en Marleen.

Nederlandse les in Athene

In Athene bevinden zich twee Nederlandse scholen, in de wijken Voula en Missourni. De leerlingen zijn Griekse kinderen met een familieband in Nederland. Door extra lessen na school te volgen, hopen zij hun onderwijskansen te verbeteren. Kimberly en Marieke bezochten de school en maakte een kleine videoreportage.

Mediavertrouwen

Het vertrouwen in de media is in Griekenland extreem laag. Zo laag zelfs dat veel mensen meer vertrouwen hebben in nieuws op sociale media, dan het nieuws dat in de kranten of op nieuwswebsites staat. Kay, Anne en Stefan zochten naar antwoorden en interviewde Yorgos Kelefis, de eigenaar van het Griekse tijdschrift Ozon.

Give us back our money

Het was de tweede dag in Athene gelijk raak. Een deel van onze groep reikte verzeild in een grote demonstratie in het centrum. Honderden gepensioneerde Grieken protesteerde tegen de overheid die ‘alles van ze afpakte’. Anna, Donna, Marieke, Kimberly en Hana maakte verslag van deze gebeurtenis door middel van beeld, tekst en geluid.