Waspik als extra inkomstenbron?

In 1997 is Waspik bij de gemeente Waalwijk gevoegd. Er is hierdoor het een en ander veranderd. Is dit allemaal wel positief voor de inwoners van Waspik?

Meer voorzieningen

Wat betreft voorzieningen is Waspik er zeker vooruit op gegaan volgens een oudere vrouw. Als kleine gemeente zijn voorzieningen als een brandweer en het Sociaal-Cultureel Centrum Den Bolder moeilijk te betalen. Nu ze bij de gemeente Waalwijk zitten, is dit veel betaalbaarder.

Meer kosten

De samenvoeging heeft ook een keerzijde. Het leven is duurder geworden op sommige punten, zo moet er nu belasting worden betaald om het vuilnis op te halen. De winkeliers, waaronder Bloembinderij Irene, moeten betalen om voor hun winkel iets op straat te stallen. Ook hebben sommige bewoners het idee dat de gemeente minder snel omkijkt naar kleine problemen. Wanneer er echt iets is, komen ze wel maar niet zo snel als in hun eigen stad. De gemeente zorgt ook niet voor verlichting rond kerst. Dit leggen zij neer bij een winkeliersvereniging maar die heeft Waspik niet.

Betrokkenheid bij politiek

De betrokkenheid bij de politiek gaat ook achteruit volgens verschillende bewoners. Vroeger kende je de gezichten uit de lokale politiek. Nu zit dit allemaal centraal in Waalwijk, waardoor de bewoners van Waspik niet snel meer iemand kennen. ‘’Maar de interesse voor de politiek neemt landelijk af dus daar kan het ook aan liggen’’, aldus een man die zijn hond uitlaat.

Bron: Sanne de Brouwer