’Waalwijk is geen los zand’

Bezoek in het Regiolab. Joep Trommelen, stadsdichter van Waalwijk, bezocht vanochtend de redactie van Waalwijs om te praten over de ins en outs van de stad.

Zo sprak hij bijvoorbeeld over de leegloop van winkelpanden in het centrum, de grote discussie rondom het schoenenmuseum en de toekomst van de voetbal vereniging RKC.

Joep is geen dichter pur sang. Hij heeft een journalistieke achtergrond en vindt het belangrijk om actuele onderwerpen aan te kaarten in zijn werk. Hierdoor is hij goed op de hoogte van wat er speelt in zijn stad.

Joep kent de stad als geen ander. Buiten het stadsdichterschap is hij ook betrokken bij vele Waalwijkse activiteiten. Zo zit hij in de organisatie van de aanstaande Wollukse Kwis. Een evenement dat de saamhorigheid van Waalwijkse inwoners moet stimuleren. Dat is volgens hem namelijk een onderwerp waar de bevolking nog mee lijkt te worstelen.

Toch ziet de dichter de toekomst van de stad niet somber in. ‘Waalwijk is geen los zand’, vindt hij. De stad heeft een prima woon- en werkgelegenheid en is toegankelijk en erg aantrekkelijk voor grote bedrijven. Joep, die duidelijk een hart voor de stad heeft, zie je in ieder geval niet snel vertrekken.

 

De informatieve ochtend eindigde met de voordacht van zijn ‘Sonnet Uit Het Hart’:

Door Sjoerd Aarden en Tristan Kans