Waalwijk in beeld: de hotspots

Wat kun je allemaal doen in Waalwijk? Nabijgelegen steden als Den Bosch en Tilburg zijn misschien populairder, maar qua levendigheid doet Wolluk niet af. Hier een top 5 van de gelegenheden die Waalwijk het bezoeken waard maakt.  

  1. De leest

De Leest

Voor wie wil genieten van toneel of film kan naar Theater De Leest. Het theater ligt in het hartje van de Langstraat. Er zijn twee theaterzalen, waar ieder jaar een hoop verschillende theatervoorstellingen en bioscoopfilms te bewonderen zijn. Ook leent De Leest zich voor zakelijke en sociaal culturele evenementen.

2. Mandemakers Stadion

Mandemakers Stadion

 De geel-blauwe tenues zijn ook kenmerkend voor de stad. RKC Waalwijk heeft een stadion waar ruim zevenduizend toeschouwers hun avond kunnen doorbrengen. Je kunt zowel een los kaartje als een clubcard kopen. Het stadion biedt ook mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen of recepties.

  1. De woonboulevard

De geschiedenis van de woonboulevard gaat terug tot in 1929. Waalwijk beschikt over een grote woonboulevard met winkels als Woonexpress, Carpetright en Piet Klerkx. Veel keus dus. Voor de kinderen is er om de hoek van de woonboulevard een groot Trampoline Park.

  1. De Els

De Els is een overdekt winkelcentrum in Waalwijk. Elke laatste zondag van de maand is er een koopzondag. Behalve winkelen in De Els, worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd.

  1. De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen

Net buiten Waalwijk ligt het nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Het gebied bestaat uit 3500 hectare grond. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd als fietstochten of de midzomernachtloop. Ook voor basisonderwijs zijn er educatieve programma’s. Voor ieder wat wils dus.

Door: Marit Koopmanschap