Van centrum naar bouwput

Tilburg – In Tilburg centrum stikt het tegenwoordig van diverse bouwprojecten om de stad beter, leuker, mooier en makkelijker te maken; allemaal leuk en aardig, maar veel lokale ondernemers zijn hier momenteel de dupe van. Hieronder zie je een klein kaartje met waar er overal gebouwd wordt in het centrum van Tilburg. Wij spraken met enkele werknemers/werkgevers die in de buurt werken van deze projecten.

De spoorlaan wordt al zo’n tien jaar steeds weer opnieuw open gelegd. ‘’Ik kan me niet meer herinneren dat ik daar kon rijden zonder iets van borden of omleidingen te zien.’’ Aldus Sinéad van Woesink, medewerkster van de bibliotheek in de LocHal.

Ook verder in het centrum wordt veel gewerkt. Bij Lunchroom de Katterug vinden ze het allemaal maar storend. “Er wordt nu al twee zomers gewerkt hier voor de deur, eerst de Primark en nu dat stadskantoor. Ons terras zit minder vol hierdoor als het lekker weer is, mensen komen liever binnen zitten. Alleen vaste klanten blijven niet weg, die weten ons steeds weer te vinden. We zouden liever gewoon wat groens zien, dat fleurt de boel meer op.”

Bij Snipes in de Heuvelstraat is het haast onmogelijk om bij de achterdeur te komen. Werknemer Levi van Dijk heeft er het volgende over te zeggen: “Heel de achterkant van de winkel is gewoon een bouwput, en leveranciers kunnen niet bij ons magazijn komen. Het duurt gewoon allemaal veel te lang.”

Maar het is niet allemaal negatief. Ruud Mutsaers, spreekt vol enthousiasme over de verbouwing van de boekhandel Gianotten Mutsaers. “We hebben heel de verbouwing goed contact gehad met de mensen die de verbouwing regelden, daardoor wisten we wat er stond te gebeuren en waren we goed voorbereid. We hadden veel inspraak in alles.”