“Tuinzigt is de mooiste wijk van Breda”

De bewoners van Tuinzigt spreken met veel liefde over hun wijk. “Als buitenstaander van de wijk krijg je niet mee hoe fijn het hier is.” Vertelt een van de buurtbewoners. Tuinzigt staat bekend als een onrustige volksbuurt met veel criminaliteit, maar voor de bewoners zelf is het vooral heel gezellig.

De volkswijk in Breda is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest vanwege veel criminaliteit. Zo zijn er in de afgelopen vijf jaar zes zware incidenten geweest waarbij het vaak ging om moord of poging tot. Je zou hierdoor denken dat de bewoners van de wijk bang zijn geworden, of weg willen. Dit is zeker niet het geval. De tuinzigt ers zouden het liefst voor altijd in de wijk blijven. “Als buschauffeur kom je in veel verschillende wijken. Veel wijken in Breda zijn grauw en grijs. Tuinzigt niet. Het is een van de mooiste wijken uit Breda!” Iedereen in de wijk kent elkaar. Met lekker weer gaan veel mensen in de voortuin zitten om sociaal met elkaar te zijn. “Iedereen begroet elkaar en je zult nooit een boze blik krijgen. We zijn een grote familie.” 

De wijk wordt door veel mensen als een achterstandswijk gezien. Gelukkig maakt dat de bewoners niet zo veel uit. Zolang ze het maar gezellig hebben met elkaar. Want als er een ding is wat de bewoners van Tuinzigt samenbrengt, dan is het de liefde voor de wijk.