Tilburgse MS-patiënte kan eindelijk naar ziekenhuis in Rusland

MS-patiënte Willeke Kafoe uit Tilburg ontving vandaag goed nieuws. De 32-jarige heeft na lang sparen 40.000 euro bij elkaar verzameld om stamceltherapie in Rusland te kunnen doen, dit maakte ze samen met haar vrouw Mariëlle Kafoe gisteravond bekend.  Afgelopen donderdag kreeg Willeke in het ziekenhuis in Moskou de uitslag van de onderzoeken voor de stamceltherapie. Ze diende binnen drie maanden de behandeling te ondergaan, anders is het te laat.

Deze vrijdag kwam ze in het nieuws door een gestolen donatiepotje van haar stichting. De dieven hadden een potje waar vermoedelijk 200 euro in zat uit kledingzaak Mima mode in ’t Goirke gestolen. Een aantal maanden daarvoor was er al eerder een ander donatiepotje van Willeke gestolen uit de DA-drogist.

Sinds de uitslag van de onderzoeken was Willeke overal te zien op social media in een filmpje dat ze in het ziekenhuis had opgenomen. In de video smeekt ze de kijkers te doneren. Het filmpje werd massaal gedeeld en leverde haar maar liefst €19533,15 op. Dit filmpje bereikte ook een anonieme weldoener, die bereid was het resterende bedrag aan haar te lenen.

‘’Wij hebben ontzettend veel lieve en hartverwarmende reacties gehad van mensen’’, verteld Mariëlle met tranen in haar ogen. ‘’Mensen hebben echt vanuit Tilburg, omstreken en misschien wel uit heel Nederland met hun hart gegeven. Wij zijn echt ontzettend dankbaar voor alle donaties, groot of klein. Ze hebben de wereld, en in ieder geval onze wereld, beter gemaakt.’’

Door Mirte Woerlee

Voor meer informatie ga naar www.stichtingstaop.nl