Tilburgers enthousiast over vernieuwing van de stad: ‘Niet alleen de Spoorzone, maar ook de Piushaven is de laatste jaren flink veranderd’

‘Lelijk’, dat is het meest voorkomende antwoord op de vraag aan Tilburgers over wat ze van de stad vinden. Toch vinden de inwoners dat Tilburg steeds mooier wordt. ‘Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de Lochal, dat werd niet voor niks uitgeroepen tot World Building Of The Year 2019’

Spoorzone

Als Tilburgers de laatste jaren ergens trots op zijn geworden, dan is het de Spoorzone wel. Dit gebied, ten noorden van het stadscentrum, was voorheen een werkplaats voor treinen. Tegenwoordig vestigen steeds meer bedrijven zich in de Spoorzone en breidt het steeds verder uit. Vorig jaar zijn er twee grote toeristische attracties toegevoegd aan de Spoorzone: de Lochal en het Spoorpark.

Piushaven

Naast dat er in de Spoorzone flink vernieuwd wordt, is ook de Piushaven de laatste jaren flink onder handen genomen. Een aantal jaar geleden was er nog veel leegstand rondom de haven, maar inmiddels hebben veel horecagelegenheden zich gevestigd bij de Piushaven. Volgens veel Tilburg is dit gebied ook erg mooi geworden. ‘De Spoorzone is natuurlijk hartstikke mooi, maar als echte Tilburger ben ik ook trots op wat er de laatste jaren is veranderd bij de Piushaven’.

De Heuvelstraat

In tegenstelling tot de Spoorzone en de Piushaven zijn de Tilburgers niet trots op de winkelstraat van de stad. Veel Tilburgers vinden het lelijk, onder andere door de toenemende leegstand. ‘Nu Hudson’ Bay verdwijnt in de stad, komt er een heel groot pand leeg te staan. Ik ben benieuwd wat daar mee gaat gebeuren’, vertelt Tilburger Geoffrey Smulders.