Stadssafari Oisterwijk – Pannenschuur

De woonwijk ‘Pannenschuur’ ligt in het noord-oostelijk deel van Oisterwijk. Het heeft een winkelcentrum, wijkcentrum, drie basisscholen en een park. Dit alles om de ruim 6.000 inwoners te voorzien in hun alledaagse behoeften.

De wijk oogt rustig, afgezien van de groep basisschoolkinderen die het schoolplein al gillend en schreeuwend terroriseert. Hier en daar zie je een enkeling de hond uitlaten, boodschappen doen of de container buiten zetten, maar voor de rest is van bedrijvigheid niet echt te spreken op een doorsnee dinsdagmiddag als deze.

Het enige opvallende aan de wijk is de hoeveelheid groen om je heen en de rust die het brengt. Voor de rest is het je doorsnee middenklasse woonwijk met rijtjeshuizen, twee onder een kap woningen en enkele losstaande huizen. Een bewoner die toevallig langsloopt met z’n hond kan dat beamen: “Ja, het is een erg rustige wijk als je die kinderen daar niet meetelt.” zegt hij lacherig terwijl hij naar het schoolplein verderop wijst, waar de kinderen nog steeds onvermoeibaar door spelen.