Spookbus rijdt tegen de HEMA aan

We zaten al in de kamer van Gezellig Nijmegen, een bijeenkomstcentrum voor vluchtelingen, toen Clement binnenkwam en ons vertelde dat een bus tegen de Hema was gebotst. We besloten om meteen te gaan. Van een afstand konden we de bus al zien staan, maar we zagen geen schade totdat we dichterbij kwamen.

Eenmaal aangekomen vroegen we aan ooggetuigen wat er precies was gebeurd. Een oude dame vertelt ons dat de bus al een tijdje op de grote markt geparkeerd stond, dit door problemen met de vastzittende remmen. De bestuurder en reizigers waren meegenomen met een ander busje en alles leek opgelost te zijn. Maar op een gegeven moment begon de bus te rijden, zonder chauffeur. De remmen waren losgekomen en de bus reed volop tegen de hoek van de HEMA aan. Gelukkig is niemand gewond geraakt en de schade valt mee. Een oplettende motoragent was meteen ter plekke.

De motoragent liep even naar ons toe om onze nieuwsgierige vragen te beantwoorden. We wilde natuurlijk graag zijn kant van het verhaal horen, omdat hij de eerste was die het zag gebeuren. Hij vertelde bijna lachend en met verbazing over de bus zonder chauffeur die plotseling op hem af kwam rijden. Toen hij het een beetje had weggelachen liep hij verder om met de opruimdienst van BRENG te praten over hoe de bus weggereden moest worden.

Terwijl iedereen in gesprek was, liep een oude vrouw rustig richting de voorkant van de bus, die ‘total los’ was, ze wilde er zo langs lopen. De motoragent riep de vrouw terug, die in eerste instantie niet luisterde en alhalverwege was. De motoragent liep richting de mevrouw, pakte haar rustig bij de arm en zei vervolgens: ‘’We willen niet dat u been tussen de bus komt mevrouw’’ en gaf de mevrouw rustig een duwtje.
De bus was binnen enkele minuten weggereden door de opruimdienst.

Geschreven door: Ruben, Jente, Isa en Taís