Redactie Social Media

Welkom op de pagina van redactiegroep VA08. Hier worden de komende tijd verschillende interviews geplaatst die te maken hebben met social media.

We gaan het hebben over de invloed van social media op jongeren. Is deze invloed alleen maar positief of zijn er ook negatieve aspecten? En hoe is het om influencer te zijn met een bereik van duizenden volgers? Deze en meer onderwerpen gaan wij bespreken en worden gepost op deze pagina, veel leesplezier!

Hoe gaan de redactieleden zelf eigenlijk met social media om?

Kaj is altijd bezig met social media. Vooral de sportuitslagen boeien hem. Steeds weer meldingen over een voetbalwedstrijd of een andere sportwedstrijd. Kaj is altijd op de hoogte.

Sanne gebruikt social media vooral om in contact te blijven met vrienden en vriendinnen. Het meeste gebruikt ze het op haar telefoon. Ook gebruikt ze het om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt.

Eelke gebruikt geen social media en mist het ook niet. Hij heeft het nooit gehad en heeft ook nooit de behoefte gehad om Facebook of een ander social media account aan te maken.

Chloe zit soms misschien iets te vaak op haar mobiel, ze kan geen dag zonder Instagram.

Roan heeft Facebook en Instagram. Dit vooral om op de hoogte te blijven van wat er zo nu en dan gebeurt.

Chris gebruikt veel sociale media, dit om onder meer evenementen, activiteiten en om leuke filmpjes te bekijken. Daarnaast vindt Chris het ook handig om de actualiteiten bij te houden via sociale media. En Chris gebruikt veel sociale media bij online spelletjes op zijn telefoon; dan zie je gelijk wie ook speelt.

Fleur kijkt elke dag op Facebook en Instagram. Dit vooral om op de hoogte te blijven en contacten te onderhouden.

Thomas kijkt alleen op social media als hij zich verveelt. Dat is dus best vaak.

Stella gebruikt vooral Instagram, ze volgt veel bekende mensen om te zien waar zij mee bezig zijn. Soms zit ze er net iets te lang op waardoor er alweer een uur voorbij is. Verder bekijkt ze trouw de vlogs van Nienke Plas en Monica Geuze op YouTube.