“Social media komt je (werk)geluk niet ten goede”

Lieke Bezemer (38) is trainster, coach en assessmentpsycholoog. Daarnaast is ze schrijfster van het boek ‘werkgeluk werkt’. Dit boek is verschenen in november 2018. Het gaat over geluk op de werkvloer en wat je daaraan kunt verbeteren.

“Ik zou de oorzaak niet bij social media zoeken. Ik zou eerst zelf met die mensen aan de slag gaan om hun zelfvertrouwen een boost te geven.” Bezemer legt uit hoe social media het gedrag van mensen beïnvloedt en hoe het eventueel medeoorzaak van burn-outklachten kan zijn. Haar boek gaat dan niet specifiek over social media, dankzij de kennis en ervaring die ze heeft, weet ze erg veel over social mediagebruik op de werkvloer en over de invloed ervan.

 

U heeft een boek geschreven over werkgeluk. Wat houdt dat precies in?
“Dit boek is specifiek bedoeld voor HR-professionals (human resource professionals) en -managers die aan de slag willen met werkgeluk. Dat zijn mensen die erin geloven dat het positief bijdraagt aan de organisatie als je aandacht hebt voor mensen in de organisatie en hoe zij zich voelen. In het boek beschrijf ik hoe zij dat kunnen doen. Er staat een model in beschreven waarmee ze aan de slag kunnen.”

Is social media van invloed op het geluk van werknemers en werkgevers?
“Ik geloof niet dat social media daar invloed op heeft, maar wel dat teveel gebruik ervan je geluk niet ten goede komt. Social media zie ik met name als een middel om een doel te bereiken. Het is niet de enige manier om contact te houden met anderen. Ik denk dat we meer face-to-face met elkaar in verbinding mogen zijn.”

Op wat voor manier wordt social media gebruikt als middel op de werkvloer?
“Op de werkvloer weet ik niet precies hoe het gebruikt wordt. Het boek gaat daar ook niet specifiek over. Ik denk wel dat social media op heel veel plekken gebruikt wordt en dat we niet meer zonder kunnen. Zoals ik al eerder zei, moet het niet de enige manier worden om contact te houden met elkaar.”

Welke oplossingen zijn er om mensen wel zeker te maken op het werk?
“Er zijn daar allerlei manieren voor. Die zijn er vooral om wat realistischer te zijn en te zien hoe social media werkt en wat de negatieve effecten ervan zijn. Ook zijn er manieren om mensen zelfvertrouwen te geven. Dat zou kunnen door meer zicht te krijgen op je eigen kwaliteiten zodat je zelf inziet waar je wel goed in bent. “

Is social media mede oorzaak van burn-out klachten?
“De enige oorzaak dat iemand in een burn-out kan raken, is een combinatie van dingen. Bijvoorbeeld heel veel werkdruk en stress ervaren en het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn. Social media kan er een rol in spelen dat je jezelf zo voelt. Ik denk dat er vaak meer aan de hand is om in een burn-out te komen. Een burn-out kan heel veel verschillende oorzaken hebben.”

Kan social media het gedrag van mensen beïnvloeden?
“Ongetwijfeld.”

Hoe beïnvloedt dat dan gedrag?
“Door alle mooie berichten die mensen plaatsen kunnen anderen gaan twijfelen of ze wel een leuk leven hebben. Dat is negatieve beïnvloeding. Aan de andere kant kunnen mensen delen die ze moeilijk vinden of waar ze tegenaan gelopen zijn. Dan kunnen ze van andere mensen tips krijgen en daar kunnen ze steun aan ondervinden.

Op uw Facebookpagina staat iets over chronische stress op werk. Zou social media daar een rol in kunnen spelen?
“Dat gebeurt zeker. Op het moment dat je alleen maar aan je facebookpagina zit gekleefd, dan betekent het dat je veel te weinig tijd hebt voor andere dingen. Wat een gevaar is van social media is dat de wereld er daar groter, mooier, beter en fijner uitziet dan die in werkelijkheid is. Mensen hebben de neiging om de goede en leuke dingen erop te zetten en te laten zien hoe fantastisch hun leven eigenlijk is. Anderen gaan zich afvragen of zij nou zo bijzonder zijn omdat zij dat niet hebben. kunnen daar echt wel onzeker van worden.”

Er zijn mensen die zich minderwaardig voelen door het social mediagebruik van anderen. Hoe zouden zij toch hun zelfvertrouwen weer terug kunnen krijgen?
“Ik zou niet per se de oorzaak bij social media zoeken. Ik zou eerst zelf met die mensen aan de slag gaan om dat zelfvertrouwen weer een boost te geven. Als je de oorzaak op social media legt, dan kijk je buiten jezelf. Je moet eerst naar jezelf kijken. Op het moment dat het daar goed zit, dan is het prima om dat te delen via social media. Dat zelfvertrouwen krijgen mensen vooral terug door succeservaringen en kleine stapjes vooruit te zetten.”

Is een pauze op social media aan te raden?
“Ja.”

Waarom?
“Je hebt dan tijd en aandacht voor de mensen om je heen. Doordat je alleen naar je telefoon kijkt, wordt echt contact leggen met andere mensen moeilijker. Ik geloof dat je prima zonder social media kan.”

Hoe zou social media wel positief gebruikt kunnen worden?
“Social media kan bijdragen aan het leggen van contacten. Ik vind het zelf ook heel interessant om informatie op te doen via social media. Het kan helpen om makkelijker dingen te delen.”