Waalwijk.nieuws en Waalwijs gaan samenwerking aan

Opnieuw bezoek in het Regiolab voor de redactie Waalwijs. Dit keer is het niemand minder dan Rolf Balkenende. Hij beheert het medium Waalwijk.nieuws. Goed nieuws voor Waalwijs: ook onze blogjes en verslagen kunnen op Waalwijk.nieuws verschijnen!

Balkenende woont al twintig jaar in Brabant en momenteel in Kaatsheuvel. “Nol Kleijngeld, de burgemeester van Waalwijk, heeft mij naar Waalwijk.nieuws geleid en de volgende dag tekende ik al.” Kranten krijgen het steeds moeilijker en daarom wordt er nu veel geïnnoveerd in online media. “De inwoners hoeven het nieuws van Tilburg niet per se te lezen. Het gaat hen om wat er zich lokaal afspeelt”, vertelt Balkenende. Van concurrentie met andere nieuwsmedia in Waalwijk is volgens Balkenende geen sprake.

Er speelt van alles in Waalwijk: de leegstand in het centrum, de arbeidsmigranten, de discussie rondom het schoenmuseum, de verkeerssituatie, noem maar op. De samenwerking met Waalwijk.nieuws zal bestaan uit door Waalwijs gemaakte stukjes die ook op Waalwijk.nieuws.nl komen. “Voor mijn site is een kort maar informatief bericht met een fotootje passend en daar zijn jullie al heel leuk mee bezig.” Houd Props en Waalwijk.nieuws dus in de gaten als je niks wilt missen!

In het Regiolab worden aantekeningen gemaakt over Waalwijk.nieuws

Door: Marit Koopmanschap