Robin (23): ‘School skippen deed me inspiratie op’

Bron: Facebook Robin Sanders

Creatief bezig was Robin Sanders altijd al. Maar een eigen label opzetten, dat had ze nooit durven dromen. Robin ontwikkelde zich door te doen waar ze zelf zin in heeft. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn.
Famke Smits 25-11-2020, 20:11

De tassenontwerpster uit Eindhoven wilde niet in de boeken zitten. Haar creativiteit, dáár wilde ze iets mee doen. “Ik heb Vormgeven Product, Ruimte en Media (VPRM) gestudeerd na mijn havo te hebben afgerond. Dit is een studie gespecialiseerd in het vormgeven van producten. Dat kan van alles zijn. Ik heb daar mijn grote passie ontdekt.”

“Tijdens mijn stage op school heb ik kennis gemaakt met veel stoffen. Ook leerde ik omgaan met een naaimachine. Na mijn stage ging ik drie keer in de week naar een oud vrouwtje in Sittard. Hier skipte ik mijn schoollessen voor. Bij dit oude vrouwtje kwamen de ideeën los”.

Robin was altijd al bezig met mode. Dat tassen ontwerpen haar passie is weet ze nog niet heel lang. Eén ding was zeker. Ze wilde zelf iets maken. Het liefst haar eigen label. Robin had nooit gedacht dat dit echt zou lukken. Haar fashionlabel ‘Flames’ is nu toch echt een feit.

Het begint allemaal met veel schetsen op papier. Dit werkt ze uit op haar computer en hier maakt Robin  een plattegrond van, die ze vervolgens lasert. “Daarmee zet ik een sample in elkaar. Ik zoek en voel het materiaal. Ik moet weten wat het materiaal doet en of het goed werkt, dat is belangrijk.”

Robin maakt gebruik van kalf- of lamsleer voor haar tassen. Het past niet alleen in haar stijl, het heeft ook een andere functie. “Echt leer is een duurzaam materiaal. Het gaat jaren mee en blijft er goed uit zien. Ook blijft het altijd in de mode.”

Robins tassen zijn te herkennen aan de vlammen, maar er is nog iets wat haar tassen bijzonder maakt. “Dat alles handgemaakt is komt niet veel voor. Veel mensen hebben dit niet in de gaten, maar ik maak alles echt zelf van begin tot eind.” Robin houdt er niet van om op safe te spelen. “Ik wil tassen maken die anders zijn dan andere tassen en mensen blijven verbazen met mijn ontwerp. Ik houd van eyecatchers.”