Praten, praten en praten: nu nog bouwen

De vergunning ligt klaar, het RWB-terrein is leeggehaald en het bouwen kan beginnen. Op het terrein komt een campus waar vierhonderd arbeidsmigranten gevestigd worden. Wanneer het af is werd gisteren bij de informatieavond duidelijk: 8 juni 2018

Tekening van de campus

“Deze zomer zullen de eerste bewoners komen. In Boskoop staat ook een campus en daar heeft het goed uitgepakt. De verwachtingen zitten dus goed”, vertelt Sjoerd Pijpers, algemeen directeur bij GoodStay. Pijpers is verantwoordelijk voor de bouw en de beheerder die bij de campus aanwezig zal zijn. Zijn taak is de naleving van het huishoudelijk regelement op geluidsoverlast en het handhaven van het drank- en drugsmisbruik. “Als de bewoners een klacht hebben over de woning bijvoorbeeld over een kapotte lamp, kunnen ze terecht bij de beheerder”, vertelt Pijpers. De beheerder zal als een eerste aanspreekpunt werken.

De campus zal uit 48 vierpersoonswoningen en 104 tweepersoonswoningen bestaan. Pijpers: “Bij Boskoop hebben we gemerkt dat nooit iedere bewoner aanwezig zal zijn. 1/3 van de vierhonderd mensen zal op een moment aanwezig zijn. Dat komt bijvoorbeeld door de verschillende werktijden. Een kluitje wordt het dus hopelijk niet.”

Door: Marit Koopmanschap