Politiek bij de voedselbank

Door: Midas Maas

Als je afhankelijk bent van het sociale vangnet, hoe denk je dan over politiek? Twee leden van de Voedselbank Breda deelde hun meningen en ervaringen. Uit privacy overwegingen, worden niet de echte voornamen genoemd, maar blijft het bij Corry(48) en Linda(wordt door de verslaggever geschat op ongeveer 35).

Lokaal

Hoe is de hulp van de gemeente?

Corry: “Die is best goed. Het duurt wel lang voor je het krijgt. Ik heb daar wel hard voor moeten vechten. Daar word je wel eens moe van. Je moet zo voor jezelf opkomen. Eigenlijk is het bizar dat je zó hard moet vechten voor ecen beetje hulp, zeker voor mensen die al niet zo sterk meer zijn.”

Linda: “Die helpt niet. Mij kind heeft DCD(motorische ontwikkelingsstoornis) en kan moeilijk tegen prikkels. De gemeente helpt niet. Mijn kind is acht jaar oud en is vaak van school verwisseld, omdat hij dus die aandoening heeft.”

Nationaal

Op welke partij gaat u stemmen 15 maart?

Corry: “Ik heb al een paar kabinetten meegemaakt en ik ben het vertrouwen nu wel kwijt. Ze beloven op tv heel veel, maar de vraag is altijd of het gaat lukken. Ik ben bijvoorbeeld wel voor een basisinkomen.”

Linda: “Ik stem op D66. Ik vind onderwijs en het milieu heel belangrijk. Ook vind ik zelfredzaamheid belangrijk. Je moet vooruit en als de overheid het de mensen te makkelijk maakt, gebeurt dat niet.”