Please allow us to introduce ourselves: redactie Social Issues

Wij zijn VA01 en Social Issues is ons thema. Social Issues is eigenlijk de Engelse vertaling voor maatschappelijke problemen, iets waar ieder mens wel mee te maken heeft of krijgt. Met dit heerlijk brede onderwerp waar we allemaal ook persoonlijke inbreng op hebben proberen we zoveel mogelijk aspecten te onderzoeken in de komende periode. 

 

Rachelle Jans, 20 jaar 

Veel van jullie zullen mij al gehoord hebben voor je me ooit hebt gezien, spraakwater en microfoons zijn bij mij niet nodig. Buiten dat ik veel en luid praat zijn er veel dingen waar ik me mee bezig houd buiten de journalistiek. Ik ben niet vies van concerten (voornamelijk 5 seconds of summer, mocht je dat nog niet weten), ben graag met vrienden, schrijf verhalen en gedichten en ik dans graag. Social issues is iets waar ik mijn creativiteit goed op los kan laten aan interessante onderwerpen en ik er naar uit om het met jullie te delen op Props! 

 

Myrthe van Munster, 18 jaar                                                                             

Heel erg veel treed ik niet op de voorgrond maar ik ben wel een kletskous. Common phrases: “HUH?!”, “ik wil naar huuuuuis” en “ik ben moe, wanneer komt die rottrein een keertje?” dit komt niet echt lekker over maar eigenlijk heb ik er heel veel zin in!  Ik ben alleen vaak moe. Net zoals Rachelle hou ik ook van muziek, maar een íets ander genre. Ik kan me vooral vinden in rock en post-punk, The Cure is mijn favoriete band en die heb ik dan ook live gezien in 2016. Verder teken ik graag, kijk ik veel series en films in gezelschap van mijn kat. Social issues vind ik erg belangrijk en ik heb veel onderwerpen die ik wil aankaarten, dus dat komt goed!  

 

Dominik Morawiak, 21 jaar 

Twijfel is mijn tweede naam. Beslissingen nemen is iets waar ik echt een hekel aan heb en het liefst uitstel. Toch heb ik daar in de journalistiek minder last van. Ik kom spontaan op de beste ideeën en ik twijfel er niet aan of ik ze wel of niet moet uitvoeren. Voor de rest breng ik mijn vrije tijd door op Netflix of Spotify en héél af en toe ben ik in de sportschool te vinden. Bij Social issues wil ik zaken aankaarten waar wij in het dagelijkse leven weinig aandacht aan besteden. Ik wil verhalen van mensen delen die een bijdrage leveren aan onze maatschappij. 

 

Maarten D’Haese, 36 jaar 

Brace yourself, Gandalf the Blond is coming your way! Zoals je ziet ben ik met m’n leeftijd dus de vreemde eend in de bijt van de hele voltijdopleiding. Ik ben onderzoekend van aard en heb een brede interesse. Dat is op zich mooi, maar het kan ook tegen me werken. Voor ik begon aan de FHJ heb ik bijna 8 jaar gewerkt in de welzijnssector, met name in de psychiatrie. Ik heb dus wel iets met het onderwerp social issues. Alleen al vanuit een psychiatrisch perspectief is er veel over te vertellen. Ik hou van lezen, ik speel gitaar en zing en ik sport regelmatig. 

 

Rico van den heuvel, 20 jaar  

Ik heb redelijk veel interesses maar games en sport staan toch wel bovenaan. Ik hou verder erg van het samenzijn met vrienden en familie, en ik ga graag uit en naar de film. Ook ben ik vaak in de sportschool te vinden. Ik ben redelijk spontaan en nieuwsgierig maar ik kan ook wel terughoudend zijn.   

 

Duarte dos Santos Estrafalhote, 18 jaar 

Ik ben eigenlijk altijd aan het lachen, behalve op foto’s want dat is niet stoer. Ik houd echt van gezelligheid. Mijn favoriete ding is om na een gezellige avond op mijn Tomos te stappen en door de koude, donkere polder naar huis te rijden. Op journalistiek gebied probeer ik dat ook mee te nemen. Ik wil lezers/kijkers/luisteraars vermaken met wat ik maak. Het thema ‘social issues’ spreekt mij aan omdat ik het interessant vind hoe mensen in discussie gaan over die gevoelige punten.   

 

 Noëlle Zarges, 24 jaar 

‘’Ik ga ff roken’’ is toch wel mijn meest voorkomende zin, maar naast het rokershok ben ik ook vaak te vinden in de tattooshop. Ik kan er niet tegen om weinig te weten van de wereld maar deze nieuwsgierigheid wordt al goed vervuld door mijn journalistieke reis. Ik ben zo chaotisch als de pest maar ik doe mijn best om alles netjes en duidelijk te houden. Tijdens het thema social issues focus ik mij op het onderwerp vooroordelen, ik probeer zelf altijd mijn oordeel uit te stellen en ik ben daar heel bewust mee bezig, daarom vind ik het belangrijk om hierover te schrijven.  

 

Joyce van der Stel, 19 

Sport en reizen zijn mijn grootste passies. Al zeven jaar kan je mij in de sportschool vinden om het kickboksen te perfectioneren. Zodra ik de sportschool uitloop, droom ik over de verre reizen die ik wil maken. Het is mijn doel om de hele wereld over te reizen en de verhalen die ik tegenkom met mensen te delen. Ik ben iemand die graag op de achtergrond blijft en mijn omgeving observeert. Hierdoor merk ik veel details op voor interessante verhalen. Het thema ‘social issues’ zie ik als een kans om verhalen te vertellen die volgens mij aandacht verdienen en verschillende mensen een stem te geven. 

 

Margot van de Gevel, 17 jaar

Ik heb een brede interesse, maar het overgrote deel van mijn belangstelling gaat uit naar (kunst)geschiedenis. De verhalen achter gebeurtenissen en kunstwerken trekken mij aan. Verder lees en schrijf ik, doe ik leuke dingen met vrienden en kijk ik graag series. Ik heb een brede interesse, maar het overgrote deel van mijn belangstelling gaat uit naar (kunst)geschiedenis. De verhalen achter gebeurtenissen en kunstwerken trekken mij aan. Verder lees en schrijf ik, doe ik leuke dingen met vrienden en kijk ik graag series. Friends en Supernatural zijn top, maar mijn ‘guilty pleasure’ is Keeping up with the Kardashians. Ik kan echt genieten van het drama dat speelt in die familie. Bij social issues denk ik vooral aan de problemen die in de samenleving spelen en die problemen wil ik samen met mijn redactie bespreekbaar maken.

 Eva Koudijs, 17 jaar 

Ik ben heel ongeduldig en totaal niet stressbestendig, dat komt niet zo goed uit in de journalistiek. Ik houd heel veel van series, mijn favorieten zijn Prison Break en Friends. Ook houd ik veel van sporten, onder andere hardlopen en de sportschool. Wat social issues betreft vind ik het belangrijk om problemen aan de kaart te stellen en vind ik het interessant om vanuit verschillende perspectieven naar sociale problemen te kijken.