“Oud, lelijk en net niks”

Lelijk. Welke straat je in zult lopen, welke winkelier je de vraag zult stellen wat ze van Tilburg vinden of van welke student je dan ook een indruk krijt: Tilburg is “lelijk”. Maar wát is er dan zo lelijk?

“De indruk van de studentenkerk Maranatha laat zien hoe heel Tilburg er momenteel bij staat. Oud, lelijk en net niks.”

Integendeel zijn de ouderen blij dat het er hier en daar wat oud uit ziet, met hier en daar een nieuw gebouw. Dat het niet te modern is en dat er nog wel wat bijgebouwd wordt is dan dus een positief voordeel. “De parkeerplaatsen hier staan alleen helemaal vol met auto’s studenten. Of we daar nou zo blij mee moeten zijn.”

De stad wordt overgenomen door de studenten en krijgt daardoor een jongere uitstraling. Er wordt veel bijgebouwd en de stad komt er toch steeds meer uit te zien zoals “deze tijd”. Niet gek dus dat jongeren steeds meer in deze studentenstad trekken. “Leuke uitgaansgelegenheden en meer dan genoeg bier”.

“Jongeren zijn net zo essentieel als de leraren.”

De stad staat momenteel nog op het lijstje met de lelijkste steden van Nederland. Dat hier verandering in gaat komen wordt dus tijd, zo zeggen ouderen en jongeren beiden. “Op elke hoek kun je wel een lekkere koffie drinken of flexwerken. Super fijn als Tilburg dan ook nog bekend staat als een mooie stad.”

“Het oog wilt ook wat.”