Op safari in Hondsberg

De wijk Hondsberg zit in de lift. Sinds de verbouwing van de basisschool de Bunders in 2009, waarbij het hele pand op de schop ging evenals de achterliggende speeltuin, wordt er een grote hoeveelheid activiteiten georganiseerd. Deze zijn allemaal terug te vinden in de verhuurde maatschappelijke ruimte. Zo is er een biljartclub, schaakclub, fanfare en judo vereniging. De bewoners krijgen zo de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten binnen de wijk, waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

Het bevorderen van de cohesie gaat nog verder binnen de wijk. Zo is er een whatsapp groep, waar iedere wijkbewoner gebruik van kan maken. Deze app wordt voornamelijk gebruikt om ongeregeldheden te melden. Zo is iedereen snel bewust van ongemakken, en kan er ook meteen melding van gemaakt worden bij de gemeente. Er zit namelijk een buurtbewoner in de gemeenteraad die tevens in de whatsapp groep zit. Ook gaat er een melding naar het politiebureau, waaruit er vaak actie wordt genomen indien nodig.

De verbouwing van de speelplaats achter de school heeft positieve veranderingen opgeleverd. Waar hier tot voor de verbouwing, vooral in de zomermaanden, geregeld overlast was van hangjongeren, is dit sindsdien compleet weg.

De sportfaciliteiten zijn allemaal binnen de grenzen van Hondsberg. De lokale voetbal- en hockeyvereniging en manege liggen allemaal aan de rand van de wijk, wat zorgt voor meer jeugd en gewilde huizen.

Echter zorgt dit er wel voor dat de huisprijzen enorm stijgen. Zo wordt Oisterwijk sneller een elitedorp, waar de inwoners bang voor zijn.