Op safari in het centrum van Oisterwijk

Geschreven door: Kaylee en Vanessa

Architectuur 

Het pittoreske en bourgondische centrum van Oisterwijk barst van de mooie architectuur. Waar je ook kijkt zie je monumenten, smalle straatjes, pleintjes en groen. De gezellige terrassen langs de Lind roepen bijna je naam als je er langs loopt. In het centrum vind je ook de berceau, wat in de volksmond het Trouwlaantje of Marialaantje genoemd wordt omdat bruidsparen over dit pad lopen om het stadhuis te bereiken. ‘s Zomers hangen er mooie groene bladeren aan de bomen die voor een romantisch zicht zorgen. En stel je eens voor hoe romantisch het wel niet is in de sneeuw..

In het midden van het beschermde dorpsgezicht van Oisterwijk vind je het Oude Raadhuis, gebouwd in Neo-Renaissancestijl.  Achter het Oude Raadhuis in Oisterwijk, wat dienst doet als het stadhuis, staat een eeuwenoude Linde. Vandaar ook de naam ‘De Lind’ voor de straat.

Sfeer

Wanneer je in het centrum loopt van Oisterwijk voel je toch wel een gezellige sfeer hangen. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. De winkelstraat is knus ingericht waardoor alle winkels makkelijk te bereiken zijn. Er zijn verschillende soorten zaken, van grote detailhandels tot kleine particuliere winkeltjes. Je kunt ook zeker zien dat in Oisterwijk het rijkere segment zich daar begeeft. Het is een rustige wijk maar in de kleine cafeetjes zit het wel vol met mensen. De conclusie die je dus kunt trekken is dat ze hier in Oisterwijk niet grote winkels nodig hebben om toch de ontspanning te kunnen halen uit het winkelen en het lunchen in kleine cafeetjes.