Op safari in De Vliert

De wijk De Vliert in ’s-Hertogenbosch is toch wel bekend vanwege het stadion van FC Den Bosch en het sportcomplex de Sportiom. De woonwijk heeft ongeveer 3000 inwoners. De wijk heeft een wijkcentrum waar veel mensen uit de buurt naartoe gaan om hun boodschappen te doen. Wat opvalt is dat ook veel mensen uit de omgeving van Rosmalen hun boodschappen hier doen. Verder heeft De Vliert een basisschool en een klein speeltuintje.

Wat opvalt als je overdag door de wijk wandelt, is de rust. Veel mensen zijn op hun werk of doen hun dagelijkse bezigheden. Er is bijna niemand op straat, behalve bij het wijkcentrum daar zijn altijd mensen te vinden. De inwoners zijn erg vriendelijk en behulpzaam. De diversiteit aan woningen is ook bijzonder in deze wijk. Aan de ene kant van de straat heb je veel nieuwbouw en ruime vrij staande woningen en aan de andere kant heb je knusse en gezellige rijtjeshuizen.

De wijk kampt echter wel met enkele problemen. Zo zorgt het stadion van FC Den Bosch voor overlast bij de inwoners. Mensen parkeren overal hun auto en maken veel lawaai. Een inwoner die dicht bij het stadion woont kan hierover meepraten: ‘Er werden eieren tegen onze ramen gegooid’. Verder zorgt het drukke verkeer in de wijk ook voor enige ophef. Een inwoner die op de hoek bij een kruispunt woont vertelt wat hij het probleem vindt: ‘Ik woon hier 16 jaar en er is nog steeds niks gebeurd aan de drukke kruispunten en oversteekplaatsen. Er gebeuren hier regelmatig ongelukken en daar mogen ze wel wat aan veranderen.’ Ook zou er nog wat extra speelgelegenheid mogen komen voor kleine kinderen.

FC Den Bosch