Oisterwijkse volksbuurt garant voor diversiteit

De wijk ’t Westend in Oisterwijk staat bekend als een echte volksbuurt. De huizen staan knus op elkaar en nieuwbouw wordt afgewisseld door voor-en naoorlogse woningen. In ’t Westend is ook buurtsupermarkt Fia te vinden, de laatste buurtsupermarkt van Oisterwijk. Samen met het nabijgelegen Café Knuistboom vormt de buurtsuper het hart van de wijk.

Bewoners van ’t Westend komen regelmatig samen in ontmoetingscentrum De Coppele. Hier huisvesten onder andere de basisschool en de peuterspeelzaal. Verschillende sportclubs zoals schietclub Diana en Biljart De Coppelaars vinden hun onderdak in het ontmoetingscentrum.

De rustig ogende wijk kampt echter ook met een probleem. De grootste ergernis van de bewoners is namelijk de hoeveelheid hondenpoep die op de stukken gras en de voetpaden te vinden is. Jammer, aangezien de wijk er over het algemeen goed verzorgd uit ziet.

Diversiteit is iets wat meteen opvalt wanneer je een wandeling maakt door de volksbuurt. Van oudere tot jongvolwassenen en van rijtjeshuizen tot ruime vrijstaande woningen. Deze wijk lijkt van alles wat te hebben en dat is meteen ook de kracht van ’t Westend. Gelegen aan het centrum is ’t Westend een fijne wijk voor jong en oud.