Noocity werkt aan een groenere stad

Ergens ver weggestopt in een buitenwijk in Porto zit Noocity. Een bedrijf dat mensen helpt planten te verbouwen in een kleine omgeving. Leonor Babo, manager van het bedrijf, verteld met passie over hun producten en ideeën.

Noocity is een klein bedrijfje in Porto dat is opgericht door twee mannen (Pedro Monteiro en José Ruivo) met een hart voor tuinieren. Zij wilden groenten verbouwen maar woonden in de stad en hadden daar geen plaats voor. Ze waren niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en dus gingen ze aan het werk. Met behulp van een crowdfunding richtten ze een bedrijfje op en inmiddels zijn ze ook gevestigd in São Paulo.

Een Noocity growbag voor in de vensterbank.

Noocity zit vol nieuwe ideeën. Zo hebben ze een zak ontwikkeld, die in verschillende vormen en maten verkrijgbaar is, waarin je je planten kunt kweken. Je hebt kleine zakjes die je op je vensterbank kunt zetten, zakken die je aan je balkon kunt hangen en grote zakken die je hele balkon in beslag kunnen nemen. Ook hebben ze een nieuw systeem van irrigatie bedacht. Het water wordt via een trechter onderin de grond gedaan in plaats van erop gegoten. Die trechter geeft dan ook aan hoeveel water er gegeven moet worden. Zo verdampt het water minder snel en verdrinken de planten minder makkelijk.

“We merken echt dat heel veel mensen interesse hebben in onze producten. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We willen ook dat mensen weer leren om te gaan met de natuur. Ik denk dat we dat een beetje verleerd zijn, vooral de mensen in de grote stad. Onze producten helpen mensen weer dichter bij de natuur te komen, zo willen we een stad weer groen krijgen”, vertelt Leonor.

Noocity is in 2013 opgericht en is sindsdien geleidelijk aan gegroeid. Leonor weet zelf niet zo goed of ze hun bedrijf innovatief kan noemen. “We zijn natuurlijk een nieuw bedrijf, met een heel nieuw concept. Maar we doen dit wel om een bestaand probleem te verhelpen.”

Zie hier ook de video over Noocity van Lucia van der Ven

Door Tess Mutsters