Nimweegse Lekkernijen

Wie graag van lekker eten in combinatie met een city-trip houdt, moet naar Nijmegen komen. Nijmegen heeft net als meer andere oude steden bepaalde typische gerechten die daar zijn geboren.

  1. Marikenbrood

Op nummer één staat natuurlijk Marikenbrood. Marikenbrood werd in 1990 bedacht om de middeleeuwen weer onder de aandacht te brengen. Mariken is een hoofdfiguur uit een middeleeuws mirakelspel dat plaatsvond op de grote markt van Nijmegen. Het brood heeft iets weg van een kerststol maar er zit ook nog pudding bij, om het gerecht nog zoeter te maken.

  1. Foute Wouter

Op nummer 2 staat een Foute Wouter. Het alcoholische drankje bestaat uit Goldstrike en het sausje Tabasco. Mensen die niet tegen pittigheid kunnen, kunnen maar beter geen Foute Wouter drinken.

  1. Waterfiets

De Waterfiets, is een frituurgerecht met 2 frikandellen, friet en heel veel saus. Deze is vergelijkbaar met de Catamaran, die je ook buiten Nijmegen kan bestellen. Voor mensen die graag hun strakke figuur willen behouden moeten hier niet aan beginnen.

  1. Helse Engel

Stadsbrouwerij ‘de Hemel’ staat voor veel dingen hoog aangeschreven, maar één van die dingen is toch wel de Helse Engel. Volgens kenners smaakt het biertje naar een relatief zoete en fruitige versie van een tripel, met een mooie moutige nasmaak.

  1. Nijmegenaartje

Het Nijmegenaartje is een hazelnootschuimgebakje dat een bruine kleur heeft en afgedekt is met een dikke laag poedersuiker. De binnenkant is gevuld met mokkacrème. Voor de zoetekauwen die dit lezen is dit dus een geweldig gebakje, die je uiteraard kan proeven in Nijmegen.

  1. Gebroeders van Limburgbrood

Het brood werd ontwikkeld tijdens het stadsfeest in Nijmegen waar de Middeleeuwen centraal stonden. Het brood is gemaakt van molenvolkorenmeel, honing, noten en rozijnen.

 

De Hemel

De hemel is zoals u al bij punt vier heeft gelezen, een stadsbrouwerij in Nijmegen. Naast de Helse Engel hebben ze ook speciale mosterd, een biertje met de naam Botterik en nog veel meer lekkernijen die typische Nijmeegs zijn.