Nieuw vaccin ontwikkelt in Porto

Onderzoekers van de universiteit van Porto hebben een nieuw vaccin ontwikkeld. Het vaccin zou helpen bij het voorkomen van verschillende ziektes, dat meldt ThePortugalNews.com.

Het vaccin zou de meest voorkomende bacteriën, die zorgen voor ziektes als longontsteking en hersenvliesontsteking, aanvechten. Het heeft de laboratorische tests op ratten en muizen goed doorstaan. In het vierde deel van 2017 zal het medicijn getest worden op mensen. 

Volgens Pedro Madureira, een van de professoren die het medicijn hebben ontwikkeld, sterven er jaarlijks 50 000 mensen aan infecties door deze bacteriën. “Dit medicijn stimuleert ons lichaam om antistoffen aan te maken. Als een lichaam antistoffen tegen een bepaalde bacterie heeft aangemaakt wordt het niet meer ziek.”

Huisarts Jasper de Wit reageert voorzichtig: “Het zou geweldig zijn als dit medicijn echt werkt maar ik vind het klinken als een sprookje. Daarmee bedoel ik dat ik de kans klein acht dat het medicijn door de testronden komt en dat het ook daadwerkelijk werkt.” Er is nog geen vaccin dat deze combinatie van bacteriën aanvecht. Er zijn wel antibiotica “maar een antibiotica kun je pas geven als iemand al ziek is. Een vaccin daarentegen geef je van tevoren. Dan voorkom je het, en voorkomen is altijd beter dan genezen.”

 

Bron: Theportugalnews.com