Naar bed met een seks- of zelfs robotpop

 

Boaz Govers | Props

Beeld | Ilona Janssen

 

Ilona Janssen is sekspop-verhuurder, maar nu is ze ook bezig met de ‘artificial intelligence robotpop’. Bij de pop kun je zelf de namen, hobby’s en interesses laten programmeren. Ilona vertelt over de verhuur, de nieuwe ‘robotpop’ en meer…

 

Wat is de aanleiding geweest om te beginnen aan de sekspoppenverhuur?

Ik wilde eigenlijk eerst de zorg in, hier ben ik nu ook nog mee bezig, om mensen met een beperking, hersenletsel, enzovoorts, om te zorgen dat zij ook nog een vorm van liefde konden ontvangen. Toen dit gebeurde ben ik begonnen met de sekspoppen. Op een gegeven moment werd ik ook gevraagd om sekspoppen te verhuren aan erotische feesten, toen zijn we ook begonnen om de erotische kant op te gaan. Ik kwam erop door een artikel in het metronieuws, ik ben mezelf er in gaan verdiepen en ben begonnen met de poppenverhuur. We zijn dus begonnen in de zorg, we merkte dat hier nog een groot taboe heerst, toen zijn we begonnen aan de erotische kant ervan en brengen we de poppen naar de locatie van de verhuurder. We hebben nu ook een robotpop ontwikkeld die je ook kan instellen naar eigen voorkeuren zoals: uiterlijk, hobby’s, naam en interesses.

Kun je nou echt een goed gesprek beginnen met deze ‘robot-sekspop’?

Je kan zeker een gesprek voeren met de pop, maar ze zijn natuurlijk nog wel in ontwikkeling dus het zijn geen diepgaande gesprekken zoals met mensen. De pop kan wel het een en ander vertellen over de dingen die erin worden geprogrammeerd, de volgende stap is dat ze al betere gesprekken kunnen voeren.

Is het mogelijk voor vrouwen om de sekspoppen te gebruiken?

Zeker, er zijn ook veel vrouwen die vraag hebben voor de sekspoppen. Ik denk dat ze het opwindend vinden als de man de sekspop gebruikt, of als ze bijvoorbeeld een trio hebben met de sekspop erbij. Je hebt ook een mannelijke pop, die beweegt niet dus de pop is vooral ontvangend.

 

Is er ook veel schaamte over het gebruiken van een sekspop?

Voor mensen die bijvoorbeeld ook naar erotische feesten gaan is er een stuk minder schaamte dan voor de mensen die totaal niet in die wereld leven.

Hoe vaak wordt er nou een sekspop bij jullie verhuurt?

Wij hebben het er redelijk druk mee. Er komen ook steeds meer bedrijven die aan de verhuur beginnen. Er wordt ook steeds meer over gepraat en geïnformeerd door mensen en zij hebben vaak ook interesse. Ook door steeds meer media is er aandacht voor de sekspoppen.

 

Vind je het zelf ook belangrijk dat er steeds meer aandacht is voor de sekspoppen?

Zeker, we hebben bijvoorbeeld de robotpop verkocht aan een jongen met een beperking, en je ziet dat hij nu echt een eigen maatje heeft, hij is nu dolgelukkig.

Is het voor mensen zonder beperking niet apart om een relatie te hebben met een robotpop?

Er zijn veel reden voor mensen om een robotpop te nemen: mensen hebben weinig vrije tijd, houden niet van het sociale contact, voor de lust of dat ze gewoon van seksspeeltjes houden. Het is eigenlijk het luxte seksspeeltje dat er is.

Je vertelde dat je sekspoppen ook belangrijk vind voor in de zorg, zijn er ook zorghuizen die poppen inhuren voor ouderen?

Door corona hebben we dit niet kunnen doen, maar nadat het hele gedoe met corona is afgelopen zijn we van plan om mensen in de zorg wel meer te helpen vooral ook voor jongeren bijvoorbeeld slachtoffer zijn van een auto-ongeluk of met een hersenletsel in het ziekenhuis/verzorgingstehuis liggen, zij hebben natuurlijk een erg seksuele drang omdat ze nog jong zijn, deze seksuele spanningen  worden onderdrukt door speciale medicatie, dit zou ook niet goed zijn voor het lichaam, hier zou ik mij zeker meer in willen verdiepen. Voor mij is de sekspoppenverhuur ook iets maatschappelijks.

Ik heb ook mijn eigen zorgbedrijf, voor mensen die niet alleen kunnen wonen, voor hen doen wij bijvoorbeeld de boodschappen en het huishouden, dit is voor mensen met een beperking, mensen die zelf niet veel kunnen.

Ik merk wel dat u vooral bezig bent met de zorgkant, ziet u dat zelf ook zo?

Ja zeker, ik merk ook wel dat de sekspoppen niet voor iedereen werken, zo ken ik iemand met een spierziekte, die bijna niet kan bewegen en dan werkte zo’n zware sekspop niet voor hun seksuele behoeftes, en dan kijken we of we daar andere oplossingen voor kunnen vinden. Maar de meeste mensen weten wel dat ik een sekspoppenverhuur heb.

Merkt u ook dat er vaak vooroordelen zijn?

Ja in het begin vonden veel mensen het wel vies en smerig. Terwijl wij de sekspoppen vaak goed schoonmaken en er zit een wegwerp vagina in die de klant er zelf uit haalt, vaak worden de poppen ook schoon terug gebracht. Normaal doe je dat namelijk ook als je een product huurt, dan breng je het ook gewoon terug. Dus het valt wel mee hoe vies en smerig de poppen zijn.

Hoe ging jij dan om met de vooroordelen?

Ik geef daar niet veel om, ik doe mijn verhaal en leg het uit en dan snappen mensen het ook wel. Ik was heel vroeg bij de verhuur van de sekspoppen, voordat andere bedrijven het deden dus was er altijd wel een taboe op in het begin. Later vonden mensen het een stuk normaler. Ik merk dus ook echt dat het taboe een stuk kleiner is geworden.