Multicultureel Tilburg

Multicultureel Tilburg-Noord
Door Ananda Cobussen en Eva Sijstermans, 08.02.2019

De winkelmedewerkers waren op hun gemak bezig met het openen van de deuren van hun zaak. “Goedemiddag”, zei een winkelmedewerkster van een broodzaak vrolijk tegen ons terwijl we omringd werden door de geur van vers gebakken brood en gebak. In de zaak was een andere medewerkster achter de balie een oudere vrouw aan het helpen. “Ik had graag twee roggebroden”, zei de klant vriendelijk.

Iedereen in het winkelcentrum Wagnerplein wandelt rustig rond, het lijkt erop dat niemand haast heeft op de maandagmiddag. Het winkelcentrum Wagnerplein bevat verschillende supermarkten en speciaalzaken. Het winkelcentrum behoort tot de wijk Heikant. Het is een groot gebouw met veel lichtinval, waardoor het nog ruimer lijkt. De winkels gaan iedere maandag pas om een uur open. Het is niet erg druk in het winkelcentrum, misschien omdat het een maandagmiddag is en veel mensen nog aan het werken zijn.

Rustige sfeer
Er hangt een rustige sfeer in het winkelcentrum. Het is niet erg druk en mensen hebben geen haast. “Ik voel me erg veilig in de wijk”, vertelt de medewerker van de Gall & Gall. De meeste mensen benadrukken dat de samenleving in de wijk erg multicultureel is en dat ze het als een prettige wijk ervaren waar ze zich thuis voelen.

Conclusie
Tilburg-Noord is een rustige wijk met een multiculturele samenleving. De mensen voelen zich er op hun gemak. Ze wonen en werken er graag, ook geven ze aan dat ze weinig last hebben van criminaliteit in de wijk. De bewoners lijken niet veel te klagen te hebben.