Logboek Porto #1: Zondag

Gedurende ons verblijf in Porto houden wij allemaal iedere dag een logboek bij. Waar zijn we geweest, wat hebben we gedaan en wie hebben we gesproken? Je vindt het hier! 

Dag 1: Zondag

 

Jari:

Vandaag heb ik samen met Alex, Simon en Ivo Porto ontdekt. We zijn samen gaan kijken bij het water en hebben gezellig een biertje gedronken. We hebben vandaag een goed beeld gekregen van de stad.

Alex:

Als onderdeel van de videoredactie heb ik vandaag de hele dag videos gemaakt van Porto voor de video-items!

Lucia:

Vandaag heb ik de stad verkend. Maandag en dinsdag hebben we veel afspraken voor interviews, dus vandaag hadden we lekker tijd om de winkels te bekijken. Waaronder het winkelcentrum waar deze foto is genomen.

Marijke:

Vandaag een beetje rondgedwaald in Porto en een terrasje gepakt bij de haven.

Ivo & Simon:

Vandaag hebben Simon, Jari, Alex en ik Porto verkend. Simon en ik hebben besloten om morgen naar het museum voor innovatie in Porto te gaan om meer onderwerpen te zoeken voor onze audiostukken. Op basis van deze informatie gaan Simon en ik bronnen benaderen.

Juliet:

Met een stuiterlanding kwam ik aan in Porto. Het zonnetje in Nederland ruilde ik helaas in voor een regenachtige dag in Porto. Maar volgens mijn ‘uber’ chauffeur wordt het deze week nog lekker weer. We shall see 🙂

Tess:

Ik ben er achter gekomen dat Porto een enorm mooie stad is waar veel te beleven en te zien is. Ik heb francesinha gegeten tijdens de lunch, heerlijk maar veel te veel. De komende dagen hoop ik nog veel meer van deze stad te ontdekken en hoop ik nog veel meer lekkers te eten.

Meintje:

Heuvel op en heuvel af. Metro in en metro uit. Trap op en trap af. Zo heb ik vandaag Porto voor mezelf in kaart gebracht. Met tussendoor een stop om te genieten van een koud drankje en de mooie uitzichtpunten die Porto te bieden heeft…

Bregje:

Vandaag hebben we vooral research gedaan in de ochtend. ‘s Middags zijn we gaan ronddwalen in Porto, we hebben door het centrum gelopen, een aantal prachtige oude gebouwen gezien en als afsluiter heerlijk gegeten aan de haven! Vanaf morgen beginnen onze afspraken, ik ben benieuwd!

Jip:

Eenmaal aangekomen na een lange eenzame reis, kwam ik aan bij een mooi appartement waar ik binnengelaten werd met een fijne knuffel. Pizza en bier stonden voor me klaar; laat dit journalistieke avontuur maar beginnen!