Leukste duurzame hotspots in Parijs – Deel 1

In 2015 presenteerde de Conference of Parties (CoP) een nieuw klimaatakkoord in Parijs. De stad heeft als doel om in 2020 de totale uitstoot met 30% te verminderen en doet daarom ook veel om Parijs zo duurzaam mogelijk te maken. Wij hebben de leukste, milieubewuste plekken voor je uitgezocht die je zeker even moet bezoeken als je in de prachtige Franse hoofdstad bent!

 

 ‘Lekker’ vegan bij Sol Semilla

Wanneer je op zoek bent naar een leuk vegan-restaurantje, ben je bij Sol Semilla aan het juiste adres. Dit schattige eettentje lokt je door zijn fleurige uitstraling al meteen naar binnen. Het restaurant biedt een breed assortiment van glutenvrije tot biologische gerechten. Door de kleine porties is dit knusse lunchplekje misschien iets minder voor de mensen met grote trek, maar voor de vegan-lovers is het zeker de moeite waard!

23 rue des Vinaigriers, 75010 Parijs, Frankrijk

 

Groene creaties voor in huis

‘Jade Design’ verkoopt met de mond geblazen vazen met daarin aarde en prachtige planten. De winkel beschrijft haar creaties zelf als ‘een kostbaar plantaardig juweel’, zoals ook op de winkel vermeld staat. De kunstwerken worden ‘Bubbles Green by Jade Design’ genoemd en is zeker een must-have voor in de huiskamer. De vaas is hermetisch gesloten, waardoor het vocht van de planten circuleert en de aarde wordt bevochtigd. Super duurzaam dus en ook nog eens een mooie decoratie voor in huis. Wie graag een mooie ‘bubble’ wil hebben moet wel flink in de buidel tasten. De creaties kosten namelijk zo’n 300 à 400 euro per stuk.

8 rue Poissonnière 75002 Parijs

 

 

 

Duurzaam make-uppen

Yves Rocher ademt een en al duurzaamheid. Dit Franse cosmeticamerk is een expert in plantaardige cosmetica. Het merk heeft zijn eigen 55 hectare land waar aan biologische landbouw wordt gedaan. Alles is 100% plantaardig en Yves Rocher gebruikt recyclebare verpakkingen. Ook worden de online bestelde producten bezorgd in gerecycled karton. Verder wordt voor elk verkocht product een boom geplant door het duurzame merk.

Yves Rocher is het eerste merk met een volledig biologische, ecologisch ontworpen en klimaatneutrale cosmeticalijn genaamd: Culture Bio.

Eén van de vele winkels is te vinden op de Champs-Élysées. De winkel straalt een en al duurzaamheid uit met de groene uitstraling en is alleen al een lust voor het oog.

102 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

 

Duurzame taxi’s

Natuurlijk is het duurzamer om je te voet te verplaatsen, maar als je daar even geen zin in hebt, neem dan vooral een duurzame elektrische G7-taxi!

De taxi’s zijn een initiatief van het bedrijf: G7 Green. Ze rijden overal in Parijs rond, zijn super duurzaam en bieden je de mogelijkheid om met een milieuvriendelijk voertuig te reizen.

Met ieder ritje bespaar je maar liefst 25% minder CO2. De G7-taxi’s zijn niet duurder dan de ‘normale’ taxi’s, maar je beperkt natuurlijk wel de uitstoot van broeikasgassen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Rori Hendrix