‘Ik geloof niet in het leven na de dood, ik wéét dat er leven is na de dood’

Volgens Juanita op ’ t Ende (36) bestaan entiteiten, zoals geesten of andere onverklaarbare wezens. Ze werkt als medium bij paranormal adventures. Ze vertelt over haar ervaringen met de doden, hoe een onderzoek naar entiteiten te werk gaat en hoe ze mensen helpt die last hebben van het kwaad.

medium Juanita Op ‘ t Ende

 

geschreven door Anne Mons

“Ik heb altijd al geweten dat er bovennatuurlijke energie om ons heen is. Toen ik een jaar of 18 was, ging ik samen met mijn broer naar Amerika. We sliepen in verschillende motels; ik geloofde toen al, maar had nog nooit een entiteit gezien.
Eenmaal toen ik wakker werd, zag ik een man voor mij met een Hawaii-shirt aan, maar het was geen levend wezen. Hij wilde een boodschap doorgeven, ik voelde het aan. Later bleek het de eigenaar te zijn geweest van het motel die in diepe schulden had gezeten, zonder dat ik ooit van hem had gehoord.
Ik was niet bang, maar vond het toen wel spannend.”

Paranormal adventures

“Samen met een team van vier man, onderzoeken wij waar paranormale energie vandaan komt. Entiteiten bevinden zich meestal op oude locaties, zoals kastelen of stukken grond waar soldaten hebben gevochten.

We jagen niet, we onderzoeken. We roepen niet op, we nodigen uit.

Op begraafplaatsen komen we juist niet, daar liggen alleen lichamen, niet de energie van  zielen.
Entiteiten hechten zich aan de plek waar ze zijn overleden, aan voorwerpen wat ze veel gebruikte, of een persoon waar ze nog geen afscheid van kunnen nemen.”

De duistere kant

“Entiteiten hoeven niet altijd aardig te zijn. Als jij nooit goede bedoelingen had, heb je dat nu ook niet. Mensen kunnen met zulke kwade energie te maken krijgen als entiteiten zelf op bezoek komen of als mensen zelf gaan experimenteren.
Eenmaal wanneer jij een poort opent, zal er een visueel lampje branden waar alle entiteiten op af komen, ook kwade dus, die leven op jouw energie.
Als mensen mentaal niet sterk genoeg zijn, dan ben je niet in staat om de bovennatuurlijke poort die je hebt geopend te sluiten.
Kwade entiteiten kunnen je ziel zo ernstig beschadigen, dat jij jezelf om het leven zal brengen door alle negativiteit die hij jou influistert.”

Een zuivering

“Zo’n één keer per maand gaan wij bij mensen thuis langs die om onze hulp vragen.
Ze blijken dan last te hebben van kennissen die net zijn overleden, of de duisternis wil hun huis niet verlaten. Paranormal adventures komt dan in actie.
Om onze volledige concentratie te kunnen krijgen, maken we alles bij iemand thuis donker.”

Apparatuur

“Manon en ik, het andere medium van het team, gebruiken ter ondersteuning verschillende apparatuur zoals de ka2 meter.  Ze voelen energie of elektrische velden.
Alles is energie. Het moment dat jij overlijdt, blijft die energie achter. Dat wordt opgepikt door onze apparaten. We leggen al de apparatuur op het midden van de tafel tijdens de zuivering.
Wanneer wij de entiteiten gaan uitnodigen, trekken wij eerst een visueel draad van licht om ons heen.
Dit doen wij, zodat de poort naar de andere kant kleinschalig open is en wij het als het moet ook weer direct kunnen sluiten.
Eenmaal de kwade entiteiten te hebben weggestuurd, gebruiken wij altijd als extra bescherming het kruid salie. Dit zorgt voor minder spanning in huis.”

Mijn geloof

“Ik ben Oudrooms-katholieke. Het is een ontzettend kleine groep in Nederland, daarom kan ik alleen in Gelderland naar de kerk. Bij dit geloof kijken mensen niet raar op van onderzoek doen naar het onaantastbare.
Ik wéét dat er leven is na de dood. Je kan in verschillende situaties terecht komen. Je kan naar de hemel gaan en daar blijven, of je kiest ervoor om gereïncarneerd te worden. Je kan dier, mens en plant worden, wat jezelf wil.”

Zolang het in de naam van God is, mag ik contact leggen met de doden.”

Zodra jij het licht niet ontmoet, betekent het dat je als entiteit verder gaat. Dit komt vaak als mensen abrupt zijn overleden (dan weten ze niet dat ze dood zijn) ,  zelf te veel waarde nog hechten aan hun nabestaande of spijt hebben en nog hun verhaal willen vertellen. Als ze eenmaal sorry hebben gezegd, kunnen ze verder reizen naar het licht.
Mijn oom – waar ik de naam niet van durf uit te spreken – is een entiteit. Hij maakte over alles nare opmerkingen. Toen ik zwanger was, kwam hij wel eens op bezoek, waardoor ik me altijd fysiek ziek voelde en ik werd door hem met verschillenden energieën getreiterd.
Gelukkig is hij weggestuurd, maar ik weet zeker dat hij hier rond zweeft op aarde en nog geen excuses heeft aangeboden.
Het zorgt ervoor dat hij niet door zal kunnen gaan en hier vast zit, tussen het leven en de dood. Dat is voor mij de hel. Het niks kunnen doen en het niet verder kunnen reizen naar het eeuwige onbekende.”

Nederlandse nuchterheid

“Natuurlijk zijn er mensen bang voor de dood. Vooral in Nederland geloven mensen dat serieus, echt van die atheïsten.”

Dat mensen niet geloven in het paranormale, is de schuld van de media.

“Vooral in de Jomanda tijdperk, werden de paranormal adventures teams kleiner.
Jomanda was een genees medium, of dacht dat te zijn. Ze had ooit een cliënt met longkanker, tegen wie ze vertelde dat hij zou moeten stoppen met de chemokuren en alleen haar behandelingen moest navolgen.
Drie maanden later is hij overleden. Toen dit bericht bekend werd gemaakt, zocht de media steeds meer naar sensatie en zette voor de camera alleen maar nep-mediums neer die doen aan cold-reading.
Gelukkig ziet de toekomst er beter uit. Steeds meer jongeren zijn geïnteresseerd in onze verhalen en we hebben dan ook veel abonnees op YouTube en op facebook.
Ik ben niet bang voor de dood en ik kijk er naar uit als mijn tijd komt, maar voorlopig ben ik blij dat ik leef.”