IE13 crossmediaal op Jobs Dev Praag

PRAAG – De redactie van In Europa die naar Praag ging, is naar een innovatieve banenmarkt geweest op de Technische Universiteit Praag. Jobs Dev 2017 vond plaats op 27 en 28 mei. Toekomstige programmeurs konden hier kennis maken met de bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers.

‘s Ochtends om 9 uur stond de redactie klaar op de universiteit. Jobs Dev 2017 wordt dit jaar voor het eerst gehouden. De banenmarkt trok veel mensen die zochten naar een baan in technologie. De banenmarkt was niet alleen bedoeld voor studenten, maar ook voor andere programmeurs. Volgens aanwezigen is dit een hele goede manier om programmeurs met elkaar in aanraking te brengen. De banenmarkt is vooral gericht op Tsjechen en Tsjechische innovatie, maar wel in samenwerking met grote bedrijven zoals Google. In dit crossmediale product gaan we in op de bedrijven, de banenzoekers en de organisatie.

Video

De videoredactie (Noortje de Vries, Amber van Lieshout, Marloes van Etten) heeft zich bezig gehouden met de bedrijven die aanwezig waren op de banenmarkt. Er waren veel grote, maar ook zeker wat kleine bedrijven aanwezig. De redactie vroeg hen het hemd van het lijf. Klik op de link om de video te bekijken.

Jobs dev 2017

Audio

De audioredactie (Charlotte Hamilton, Coen de Graauw, Jelle Oosterveld) praatte met de toekomstige programmeurs op Jobs Dev. De redactie vroeg hen wat ze van zo’n banenmarkt vinden en waar ze naar opzoek zijn. Ook ging de redactie in op de sfeer en de omgeving. Wilt u dit allemaal beluisteren? Ga dan naar de volgende website.

Op zoek naar een baan in programmeren

Schrijven

Voor het verhaal met de organisatie van Jobs Dev 2017 moet u naar de schrijfredactie (Midas Maas, Luc Laros, Tijn Swinkels). Deze redactie heeft gepraat met een van de organisatoren Jan Hlaváč. Ze praten met hem over dit idee, over innovatie en over de toekomstplannen. Benieuwd naar dit artikel? Lees het via deze link.

Jobs Dev als broedplaats voor samenwerking