Huwelijk Harry & Meghan Markle goed voor twee miljard euro

Frederique Rijneveen en Joey Cheung reizen dezer dagen af naar London en Windsor (Verenigd Koninkrijk) om verhalen te maken rondom het Britse koningshuis. Zij stelde zich al eerder aan je voor. Lees het hier terug >>>

Rotterdam/Vlaardingen – Het aanstaande huwelijk van de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle levert de Britse economie een bedrag van twee miljard euro op. Dat stelt adviesbureau Brand Finance. En al duurt het nog even voor de grote dag daar is, toch is het effect van ‘the royal wedding’ al in volle gang.

© Brand Finance

Het koninklijk paar stapt op zaterdag 19 mei in het huwelijksbootje. Het stel trouwt die dag in de Sint George’s Chapel in Windsor Castle, een residentie van het Britse koningshuis. Brand Finance, een onafhankelijk adviesbureau, berekende de te verwachte opbrengst door de toename van het toerisme in het land. Onder meer restaurants, hotels, vliegtuigmaatschappijen en winkels profiteren mee van de bruiloft.

De Britse economie kreeg eerder al een enorme boost van het laatste koninklijk huwelijk in 2011. Meer dan 350.000 bezoekers waren in het land op de dag van de bruiloft van prins William en Kate Middleton. Niet alleen de maanden rondom de grote dag profiteerde het land mee, zelfs jaren later is de koninklijke familie goed voor de Britse economie.
Still interview prins Harry (UK) en Meghan Markle

Still interview prins Harry (UK) en Meghan Markle

Koninklijke magie

Overal waar Kate Middleton komt of wat ze draagt, is binnen no-time razend populair. Ook haar kinderen, prins George en prinses Charlotte, zijn goed voor de economie. De kinderen waren in 2015 goed voor ruim 175 miljoen pond. Net als bij haar schoonzus wordt alles wat Meghan Markle aanraakt een hit. Toen ze op de dag van de aankondiging poseerde voor Kensington Palace en een jas droeg van het relatief onbekende merk Line, crashte de webshop van het bedrijf door de vele bezoekers.

‘Harry & Meghan gekte’

Niet alleen kledingmerken profiteren van het aanstaande huwelijk. In Londen worden heuse ‘Harry & Meghan Tours’ georganiseerd. Een bus brengt bezoekers naar de populairste plekjes van de twee tortelduifjes, waaronder restaurants, nachtclubs en Kate’s favoriete bloemenwinkel. Ook zijn er T-shirts, kaarten, telefoonhoesjes, posters, kussens en mokken met foto’s van koninklijk paar te koop. Het is zo gek niet te bedenken of het is te vinden in de winkeltjes of op het internet.

Ook de populariteit van prins Harry speelt een belangrijke rol voor de Britse economie. De prins was, met zijn bad boy imago, lange tijd de meest begeerlijke vrijgezel van het land. Liefhebbers van de koninklijke familie zijn dan ook zeer verheugd met de aanstaande bruiloft.