Heyendaal

Je stapt uit op het station van Heyendaal en loopt via het kanaal de wijk in. Je komt langs studentenhuizen, de campus en vanuit daar een woonwijk in. Een verdeelde wijk. Een duidelijk beeld van rust en drukte, groen en industrie, jong en oud.

 

Heyendaal is een hoogwaardig werkgebied én een woon- en leefomgeving voor ruim 2.000 Nijmegenaren, waaronder veel studenten. De wijk kent een jonge bevolking, met relatief veel 15-25 jarigen en 25-49 jarigen. Een groot deel van de wijk wordt ingenomen door de universiteit en het campus van de HAN. Tijdens het schooljaar bruist het op de campus van studenten die daar komen via station Heyendaal. Naast gezinswoningen zijn er dan ook veel studentenhuizen van de SSHN. Naast de campus liggen moestuintjes waar groenten en fruit verbouwd wordt

Bewoners waarderen het woon-leefklimaat in hun wijk met een gemiddeld rapportcijfer van een 7,8.

Deze goede waardering is vergelijkbaar met het gemiddelde in het stadsdeel van Nijmegen-midden met een 7,7 en ligt wat hoger dan gemiddeld in Nijmegen (7,6).Leefbaarometer.nl beoordeelt de leefbaarheid sinds 2014 als uitstekend. Daarvoor was deze ook al zeer goed. Er zijn geen aandachtsgebieden met leefbaarheidsrisico’s aangegeven.

Een groot deel van de inwoners vindt dat de buurt Heyendaal het afgelopen jaar stabiel is gebleven (75%). Bewoners vinden vooral dat de buurt opgeknapt is. Wel zijn er klachten dat er steeds meer rotzooi en zwerfafval rond slingert. Ook vinden ze dat de verkeersveiligheid verslechterd is en er druk verkeer is.