Het einde van een tijdperk

‘’Hij is tweeëntwintig centimeter groot, maar hij komt er gewoon bij.” Dit waren de woorden van Jack van Gelder tijdens het WK 2010 over een van Utrechts grootste internationale producten, Wesley Sneijder. Gisteren maakte hij bekend dat na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman dat zijn carrière als international erop zit.

De scherpschutter groeide op in de wijk Ondiep en er werd al gauw bekend hoeveel voetbaltalent de kleine generaal had. Hij zat in de jeugdopleiding van Ajax en stootte door naar het eerste elftal. Hier zagen mensen dat dit een grote voetballer zou worden. Hij voetbalde in grote competities bij clubs als: Real Madrid, Galatasaray en Inter Milan. Tegenwoordig speelt hij in de woestijn van Qatar bij Al Gharfa.

In 2003 debuteerde Sneijder in het Nederlands Elftal tegen Portugal, nog niet wetende dat het ooit de recordinternational van Nederland zou zijn. Hij speelde 133 interlands, zijn laatste was tegen Roemenië in November 2017.

De Utrechter heeft er nooit een geheim van gemaakt om ooit nog eens voor zijn club FC Utrecht te spelen. Afgelopen zomer was het dan bijna zover, totdat hij in Frankrijk ging spelen. Misschien mogen we de Leeuw van Galatasaray ooit nog verwelkomen in de mooiste stad van Nederland.