Gezellige zomers op Strijp-S

Wie rondloopt in Strijp-S ziet al snel de grote industriële gebouwen. De oude Philipsgebouwen worden tegenwoordig veel gebruikt als bedrijfspanden. Er is veel creativiteit te vinden. Karin Sepp heeft haar eigen winkeltje in winkelcentrum Urban Shopper. Ze zegt dat er veel mensen op Strijp-S komen die iets anders zoeken dan wat je in de standaard winkels vindt. “De meeste mensen die hier komen zijn niet op zoek naar voorgekauwde producten waarvan er dertien in een dozijn zijn.”

In de zomer zijn er veel activiteiten in de wijk. Volgens postbezorgster Astrid is er altijd wat te doen. Daar komen veel mensen op af en dat is ook waar de meeste Strijp-S van kennen. Maar dat brengt ook nadelen met zich mee. Er is last van zwerfvuil en de bewoners die in de gebouwen rondom het plein in het midden wonen hebben geluidsoverlast van de evenementen. “Maar ja, dat weet je als je hier komt wonen. Zo denkt de gemeente er ook over”, vindt Astrid. Veel van de mensen die in de wijk wonen zijn erg op zichzelf. Er wordt geprobeerd om dingen te organiseren voor bewoners maar daar is niet veel animo voor.

De meeste mensen die je op straat tegenkomt zijn erg enthousiast over hun woon- of werkplaats. “Het is fijn hier. De grote open ruimte tussen de gebouwen geeft je een gevoel van verbondenheid. Dat is erg inspirerend”, zegt Ruby van Deursen, die in een van de bedrijvenpanden werkt. Jente, die met haar kindje in de kinderwagen aan het wandelen was vindt dat het Ketelhuis toch wel een van de leukste locaties is. En in de zomer zit ze graag op de terrasjes.

Over het algemeen weten er niet zo veel mensen wat Strijp-S allemaal te bieden heeft, maar de mensen die er komen, komen vooral voor de alternatieve winkeltjes en in de zomer voor de gezellige terrasjes en evenementen. “Het is gewoon gezellig hier”, aldus Jente.