Redactie Food

Hi foodlovers. Ga je ook al watertanden bij het zien van pizza? Slaan je smaakpupillen ook op hol van Indiase curry? Ben je een echte chef-kok of trek je het liefst een kant en klare maaltijd uit de koeling bij de supermarkt? Altijd al alles willen weten over voedselverspilling of de vreemdste diëten? Welke keuze je ook maakt, wij belichten alle kanten op het gebied van voedsel. Van anorexia tot overgewicht, van vleesindustrie tot het eten van insecten en van exotische gerechten tot oer-Hollandse stamppot.

Waar gaat onze redactie van watertanden?

Jeroen van Erp

Voor dit project willen we onszelf even voorstellen en wat wij met voedsel hebben. Ik ben Jeroen van Erp, 22 lentes jong en student aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Naast lekker eten houd ik ook van muziek maken en voetballen. Pizza Tonno is een geschenk van God doorgegeven aan de Italianen. Het is het meest lekkere gerecht op deze aarde. De lekkere knapperige korst met de kaas en tonijn samen is een verademing voor je maag. Ik heb geen allergieën en daar ben ik ook heel blij mee. Ik houd niet van slakken. Ze zijn glibberig en vies en ik peins er niet over om een van deze wezens in mijn mond te stoppen. Bah!

Nienke Habraken

Mijn naam is Nienke Habraken, 18 jaartjes jong en mijn grootste hobby is voetbal. Hier ben ik dan ook dagelijks mee bezig. Ik ben natuurlijk fan van de beste club van Nederland, PSV. Naast de belangrijkste bijzaak in het leven, voetbal, is eten en voeding natuurlijk ook belangrijk. Ik houd enorm van kip. Daarbij vind ik het leuk om te koken en heb ik er een tijdje aan gedacht om misschien kok te worden. Uiteindelijk is het allemaal anders gelopen en beleef ik nu een geweldige tijd op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek en ga ik dit project mij verdiepen in alles wat met voedsel te maken heeft.

Thomas Smeulders

Mijn naam is Thomas Smeulders, ik ben 19 jaar en kom uit een dorp in de buurt van Eindhoven. Ik vind persoonlijk sushi lekker, omdat ik van vis houd. Maar na een avond uitgaan doet pizza het ook goed. Ik voetbal drie keer in de week en ik sta vier keer per week in de sportschool, dus probeer ik zoveel mogelijk op mijn voeding te letten. Het thema spreekt mij daarom aan.

Onderwerpen die ik bij dit thema interessant vind zijn: nieuwe voedselproducten in de markt; denk aan het eten van insecten. In de toekomst zal dit waarschijnlijk het nieuwe vlees worden en het lost het probleem van de voedselschaarste op. Ook wil ik over eetverslavingen meer weten en  wil ik een stuk schrijven over gezonde voeding.

Pizza Tonno is een geschenk van God doorgegeven aan de Italianen

Rosalie Kantelberg

Hallo, ik ben Rosalie. Eigenlijk heb ik verder niks te melden.. Misschien toch wel, namelijk dat ik van friet houd, echt ontzettend veel. Je kan me er altijd voor wakker maken, zelfs als het héél vroeg is. Zeg je tegen mij om zeven uur ’s ochtends: “kom we gaan naar de Mac, lekker een frietje eten”, dan zeg ik: “helemaal prima!”. Maar ook om zes uur, om drie uur en vier uur kan je het mij voor zetten. Dus eigenlijk altijd, maar daar geef ik natuurlijk niet aan toe.

Doordeweeks probeer ik gewoon een fit girl te zijn die zich alleen maar vol stopt met alles wat groen is. Al lukt dit meestal niet. Verder vind ik het ook wel lekker om af en toe te variëren met een pizza of ander ongezonde voedsel. Want ja, heel culinair ben ik niet.

Nienke de Bus

Mensen gebruiken de worden ‘spontaan’, ‘kletskous’ en ‘lachebekkie’ om mij te beschrijven. Ik ben Nienke de Bus, 17 jaar oud en ik woon in Dordrecht. Ik houd van bakken, reizen en volleyballen. Ik houd van bakken, maar bakker zou ik niet willen worden. Daarvoor moet je veel te vroeg opstaan, dan maar geen keukenprinses. Pizza, sushi, Italiaans eten en marshmallows vind ik superlekker en zijn dus altijd welkom.

Emma Iris Rijnberg

Je mag mij al-tijd wakker maken voor kip. Knapperig, zacht of met een sausje: ik houd ervan. Ik denk dat dit komt door mijn naam: Emma Iris – afgekort EI. Thuis word ik dan ook vaak ‘eitje’ genoemd. It’s meant to be, right?

Naast kip word ik ook heel gelukkig van fotografie en reizen. Het liefst reis ik de hele wereld rond met mijn camera in mijn hand. Helaas ben ik geen Dagobert Duck en moet ik ook mijn oude sok vullen met geld. Naast het studeren kun je mij dan ook al snel vinden op de werkvloer, zodat ik mijn volgende reis kan plannen!

De gehaktbal van mijn oma is niet de enige bal waar ik voor ga rennen

Bram van Zandbeek

Ik ben Bram van Zandbeek, 19 jaar oud en tja… eten is toch wel iets wat ik graag doe. Het liefste eet ik een lekkere Indiase curry, al zit je dan de dag erna wel de hele tijd op het toilet. Wat ik niet lekker vind, en nee, maak me hier alsjeblieft niet voor wakker: mosselen. Verder is er niet iets wat ik echt niet lust, je kunt me dus met recht een omnivoor noemen. De gehaktbal van mijn oma is niet de enige bal waar ik voor ga rennen, op zondag loop ik ook achter een balletje aan op het hockeyveld en kun je me ook geregeld in de sneeuw vinden.

Cato Verhoeven

Pasta is mijn lust en mijn leven. Dat moest ik even gezegd hebben. Als het kon, zou ik iedere dag pasta eten. Ik denk dat ik dan na een maand tonnetjerond ben, dus ik beperk het tot een paar keer per week.

Verder experimenteer ik graag met speciale diëten. Dat komt vooral voort uit verveling en dan heb ik weer iets te doen. Tot nu toe heb ik veganisme, een suikervrij dieet en een vegetarisch dieet op mijn lijstje staan. Nu moet je niet denken dat ik ook echt kan koken, want dat gaat geregeld mis. Niveautje fikkende ovenwanten, ongaar eten of juist véél te. Het is een ramp. Toch weerhoudt dit me niet om door te gaan met experimenteren. Dit project zie ik als een nieuw experiment, maar dan next level: openbaar, met tekst en op internet.

Thomas Blaauw

Ik ben Thomas Blaauw en ik woon in Eindhoven. Naast voetbalfan ben ik als Brabander natuurlijk een echte Bourgondiër. Het liefst eet ik een goed stuk biefstuk, met friet erbij. Gerechten met sperziebonen sla ik het liefste over.

Matin Kakar

Mijn naam is Matin, dat is een Afghaanse naam. Ik ben dan ook een echte Afghaanse cuisine-lover. Grootgebracht met Afghaans eten kun je wel zeggen. Het is naar mijn mening het lekkerste eten dat er bestaat. Voor ‘manto’ kun je mij ’s nachts wakker maken. ‘The food of my people’, is ook erg pittig, er wordt vaak gebruik gemaakt van peper.

Vroeger deed ik als klein kindje niet een duim in mijn mond, maar mijn wijs- en middelvinger. Mijn moeder had het een keer gehad met die vingers en smeerde ze in met peper(poeder). BIEM, gingen mijn smaakpapillen! Het gevolg, jaren later, is dat ik niet zo heel erg fan ben van pittig eten. Wat ik echt vreselijk vind is toch zeker gember. Als dat in mijn eten zit, houd ik het niet binnen.

Verder ben ik erg open qua onbekend eten uitproberen. Zoveel mogelijk smaken proberen doet mij denken aan zoveel mogelijk kennis van culturen en gebieden. Daar ligt mijn interesse en ik vind het erg leuk om daar mijn tijd aan te besteden. Multicultureel zijn is erg belangrijk voor mij. Dat komt terug in de verscheidenheid aan eten, vind ik.