Een wijkportret van het oudste stadsdeel van Nijmegen

Nijmegen Oud-West bestaat uit de wijken Wolfskuil en de Biezen, waarvan de laatste beter bekend is onder de naam het Waterkwartier. De naam Waterkwartier komt van de buurt die in het noordwestelijk deel van de wijk ligt. Het stadsdeel wordt aan zijn oostzijde begrensd door de spoorlijn en het station. Nijmegen Oud-West is het oudste stadsdeel van Nijmegen, er bevond zich zelfs al een wijk voordat de Romeinen zich er vestigden. Op onze uitvalsbasis (het oude Honig-complex) stond het badhuis van Nijmegen.
De wijken bestaan voornamelijk uit kleine vooroorlogse en direct naoorlogse woningen waarvan de huurtarieven relatief laag zijn. Het gemiddelde inkomen van de wijk ligt met €20.200 ook lager dan gemiddeld.

Maria Kapel aan de Looimolenweg

Een opvallend beeld in de wijk Wolfskuil is de monumentale Witte Molen, dit is de oudste van de nog bestaande molens in Nijmegen. Buurtbewoners hebben gezamenlijk een kapel naast het rijksmonument gebouwd om hun overleden dierbaren te gedenken. Naast deze twee bezienswaardigheden kun je in dezelfde hoek kinderboerderij Kobus en het Florapark bezoeken.

De Witte Molen

Het merendeel van de bewoners van Nijmegen Oud-West is ongehuwd (63 procent) en tussen de 25 en 45 jaar oud (33 procent).  In de laatste 5 jaar is het aantal inwoners met 10 procent gestegen. Daaruit blijkt dat de oude wijk, al sinds het begin van onze jaartelling een aantrekkelijke plek blijft om te vestigen.